GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zaterdag 6 december 2008

Baby-handeltje, wie biedt er meer......

In wat voor een wereld leven wij ? Hoe kunnen draagmoeders hun kinderen verkopen aan de meestbiedende ?
Het gaat toch over een baby, die pas geboren is. Hebben die dan geen greintje scrupules ? Dit heeft niets meer te maken met het helpen van mensen die hun kinderwens in vervulling willen zien gaan. Dit is platvloerse commercie, niet meer en niet minder. Op alles plakt een prijs, zelfs op een kinderleventje. We glijden meer en meer af naar een verwilderde maatschappij, zonder normen en zeden. Zonder waardenbesef. Hoe ver kan en wil men nog gaan ? En waarom treden de wetgevers niet op ? Is het dan zo moeilijk om deze barbaarse praktijken te verbieden ? Want een kind verkopen is barbaars. Een kind is een menselijk wezen, door God geschapen, en geen koopwaar. 't Is schrijnend . Volgens mij zit hier meer achter, volgens mij is dit gewoon mensenhandel. En daar zijn wetten voor gemaakt. Pas ze dan verdorie toe.
Binnenkort kunnen we onze kinderwens in vervulling laten gaan via de Grand Bazar. Eventjes formuliertje invullen met het geslacht, de kleur van ogen, de kleur van het haar en klaar is kees. Uwen kleine zal aan de balie klaarliggen met een propere pamper aan. Met wat zijn we bezig hé ?
Kijk, het is spijtig voor sommige mensen dat ze geen kinderen kunnen krijgen, heel spijtig, maar 't is een speling van de natuur. Een kind moet de vrucht zijn van twee individuën, man en vrouw, dat geboren wordt uit liefde. Niet uit commerciële overwegingen. Niet omdat ge een nieuwe velo met 25 vitessen nodig hebt. Niet omdat ge er financieel slecht voorstaat. Baby's zijn geen wegwerpproducten hé ? Wilt ge toch een kind ?
Adopteer er dan eentje, de weeshuizen zullen u dankbaar zijn. Er zitten hier genoeg kinderen in homes en gestichten, die wachten op een nieuwe mama en papa. 'k Kan er over meespreken, gezien ik zelf in gestichten en homes gezeten heb. Waarom altijd die kinderen gaan halen in het buitenland ? Hebben die hier wel een toekomst ? Is het dan zo plezant om later met de vinger gewezen te worden ? Hey, zwarte, uw ouders hebben in de javel gelegen, zeker ? En dat kleurke, da's de eerste laag zeker ? Ge zult het maar meemaken. En het gebeurt, neem het van mij aan. Op school en later in het beroepsleven.
Waarom zouden homo- en lesbische koppels kinderen moeten hebben ? Wat is daar zo natuurlijk aan ? Moest God dit zo gewild hebben, had Hij van ons allemaal homo of lesbienne gemaakt. Dit heeft niets met conservatisme te maken, dit is mijn standpunt. Vooruitgang is niet altijd beter hé ? Laat de waarden en de normen, die hun deugdelijkheid hebben bewezen, bestaan. Niet alle vooruitgang hoeft per defintie beter te zijn. Er zijn ook dingen die niet beter zijn. Zoals baby's verhandelen.......

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage