GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

donderdag 4 december 2008

Nog ene die het noorden kwijt is.......

“ Ja zeg, hoe konden jullie dat nu zien hé ?” imiteerde een lichtgeraakte inspecteur GoNo.
“ Observeren, interpeleren en goed uit uw doppen kijken, dat leren ze in de eerste de beste politieschool of niet soms..........”
“ Als gij het zegt, inspecteur, als gij het zegt........” sprak de dunste van de twee, in een poging om de brokken te lijmen.
“ Natuurlijk, als ik het zeg, staat er hier iemand anders iets te zeggen, maar soit, ge zijt gekomen om het lijk te onderzoeken, neem ik aan of komt ge voor een hamburger ? Mag ik jullie dan een dubbele hamburger aanraden ? Overheerlijk, en voor de prijs moet ge het niet laten.........” overdonderde de inspecteur hen met z'n culinaire kennis van hamburgertenten. Waarbij hij de beste frituren opsomde, die er in Antwerpen en omliggende gemeenten te vinden waren.
Na deze bloemlezing gingen ze samen op stap om alsnog het lijk te onderzoeken. Kamiel die nog steeds dacht dat hij bij de politie was, slenterde mee in het zog van de onderzoekers.
“ Agent Minnestrone, waar hebt ge dat lijk gelegd ?” vroeg de inspecteur op ruwe toon.
“ 't Is Minnebo, inspecteur, en ik zal het u wijzen, als ik op z'n minst de tijd krijg hé ?”
“ Tijd is geld, Minnebooke, time is money en in deze beroerde tijden kunnen we onze centen goed gebruiken..”
“ Volg mij........” sprak agent Minnebone.
Agent Minnebo speurde in het donker naar de plaats waar hij het lijk gelegd had. Maar zag nergens ook maar iets dat op een lijk, laat staan op een dode overledene leek. Hoe kan dit, dacht onze agent, ik ben zeker dat ik die op het eerste graf van de eerste rij gelegd heb. Of was het de tweede rij ? Niet meer wetende waar hij het lijk gelaten had, besloot hij rij na rij af te gaan......
Inspecteur GoNo begon in de mot te krijgen dat er iets niet klopte.Maar voorlopig zweeg hij, omdat hij zelf geen oplossing wist aangaande het verdwenen lijk. En ook omdat hij na de zevende rij al niet meer wist of hij nog op 't Schoonselhof was, dan wel rondliep op 't kerkhof van Kontich-Kazerne.
De regen viel nu met bakken uit de hemel en agent Minnebo had hen zodanig de weg getoond, dat ze terecht gekomen waren op een braakliggend terrein, dat binnenkort dienst moest doen als begraafplaats. Ze ploeterden in de modder en waren blij dat ze een barak zagen waar ze even konden schuilen. Wat ze niet wisten was dat deze barak dienst deed, om de resten van de overledenen die opgegraven waren, voorlopig te stockeren. Bij gevolg schrok agent Minnebo zich een bult, toen hij met z'n zaklamp pal op een doodshoofd scheen, die hem als het ware grimlachend aankeek. Door het spel van de schaduwen, maar daar stond hij niet bij stil. Hij stond wel stil, maar dat was van 't verschieten......

©GoNo
Wordt vervolgd

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage