GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

vrijdag 28 november 2008

De Toekomst is aan de Jeugd......

Leeftijd van criminelen blijft maar dalen

De Antwerpse politie vat steeds meer jonge criminelen. Het aandeel van de 14-jarigen wordt belangrijker. In de groeiende groep criminelen van Oost-Europese origine is de gemiddelde leeftijd 13,6 jaar.Deze zorgwekkende evolutie blijkt uit een monitor van de evolutie van woninginbraken, diefstallen met geweld en diefstallen uit voertuigen tussen 2000 en 2006. Het aantal gevatte minderjarigen is in alle categorieën gestegen.Bij de diefstallen met geweld gaat het zelfs om een verdubbeling en maken minderjarigen nu 42% van het totale aantal uit. Voor handtasroven is dat zelfs een meerderheid.
De groep daders onder de veertien jaar wordt steeds belangrijker en maakt 12% van alle gevatte minderjarige daders uit. De jongste twee jaar stelt de politie vast dat het aantal daders onder elf jaar snel toeneemt.
Oost-Europees
Opvallend vaak hebben de jonge daders een Oost-Europese nationaliteit, voornamelijk van de voormalige Joegoslavische deelstaten. Hun leeftijd is gemiddeld 13,6 jaar, meer dan twee jaar jonger dan gevatte daders met andere nationaliteiten.
© 1994-2008 Concentra |Media|

Als de leeftijd van de criminelen blijft dalen, is er toch geen reden tot paniek ? Straks worden we overvallen door een kleuter of peuter met een pamper aan. Of een kleuter met z'n spaarpotje in z'n handen, die een oud moeke overvalt en zegt: “ Steek het maar in m'n spaarpotje.....”
Oost-Europa bestaat niet, 't Is Europa tout court. En wat betreft die criminaliteit, 't is kwestie van wachten tot ze daalt op het niveau van een baby. Zo, da's weer eens opgelost à la GoNo.....

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage