GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

dinsdag 2 december 2008

Drie Koningen zijn het Noorden Kwijt.....


De 3 Wijzen waren op weg naar het Kindje Jezus, dat ergens langs de Provinciebaan, in een negerhutteke geboren was. Ze volgden een schitterende ster, logisch een ster moet schitteren, daarvoor dient ze. Die ster zou hen de weg wijzen naar de Messias.Naar de nieuwe Koning der Joden. Feitelijk was dat stalleke niet moeilijk te vinden, zelfs zonder die ster zouden ze het gevonden hebben. Als ze gewoon de bus op de Groenplaats genomen hadden, stopte die vlak aan het stalleke. Ge kondt er niet naast zien. Maar ze kwamen uit het Oosten, kenden geen Vlaams en voor een inburgeringscursus kwamen ze niet in aanmerking. Aangezien het geen asiekzoekers waren. De 3 Wijzen, die tevens koning waren, zouden eerst een bezoekje brengen aan hun collega Albert den Tweede. Dat deden ze ieder jaar, 't was een traditie geworden. En ieder jaar moest het kabinet van de koning contact opnemen met de burgemeester, om te vragen waar dat negerhutteke stond. Dat was ook een traditie.
De burgervader nam contact op met z'n collega van Boechout en het juiste adres met een wegenkaartje werd doorgefaxt en doorgemaild, kwestie van zeker te zijn dat het bij de juiste persoon terecht kwam.
En zo gingen de drie koningen op weg, met hun kamelen volgepakt met Brusselse spruitjes, gebraden kippen en vers witloof. Allemaal geschenkjes voor het Kindje Jezus. Ge zoudt denken dat de mensen opkeken toen ze voorbij kwamen, maar nee, 't was schijnbaar volkomen normaal. In Vlaanderen kijken ze van niet veel meer op en 't werd elk jaar erger.
“ Mama, wat zijn dat voor mensen ?”
“ Kindje, dat zijn Arabieren die terug komen van Mekka......”
“ En die beesten ?”
“ Dat zijn kamelen, normaal hebben ze ook nog geiten en schapen bij, kindje......”
“ En waarom dragen ze een kroon ?”
“ Zeg kindje lief, met politiek hou ik me niet bezig hé, 't zal familie zijn van onzen koning, denk ik......”
“ En krijgen die ook 6% opslag ?”
“ Jazeker, 't is een wereldwijde inflatie, dus zullen al die koningen en aanverwanten wereldwijd opslag krijgen.......”
“ Diene ene koning ziet er toch maar ne rare uit, 'k denk dat die bijverdient als zwarte piet......”
“ Maar kindje toch, van wie leert gij dat toch allemaal ?”
“ Van ons papa, die zegt altijd dat ik in de verkeerde wieg geboren ben en dat ik later normaal koningin zou moeten worden..........daarom zegt hij altijd “ mijn prinsesje “ tegen mij.
Tegen zoveel kinderlijke logica kon mama niet op en ze hulde zich in stilzwijgen. Ik ook.
En zo kwamen de drie wijze koningen aan het stalleke waarin het Kindje Jezus lag te verrekken van de kou.
“Kijk”, sprak één van de drie, “ er hangt WELKOM boven de deur, laten we ons wat verwarmen bij een heerlijk kopje koffie”
Zo gezegd, zo gedaan.....
Ze waren de eerste deur gepasseerd, maar kregen de tweede deur niet open.
“ Hallo, kan ik u helpen ?” vroeg de receptionist, die verdacht veel op een zekere Paul leek.
“ Ja, we zijn de drie koningen, ook gekend als de drie Wijzen en we zouden ons graag wat verwarmen. Als 't kan met een taske koffie......”
“ Jamaar, allemaal goed en wel, dat gaat zomaar niet, van mij zou dat mogen, maar ik moet eerst de toelating vragen aan de directie.....” sprak de portier tevens receptionist en onthaalbediende.
“ Allé, beste vriend, 't zijn dagen van vrede en verzoening, ge gaat toch geen drie wijzen van koninklijken bloede in de kou laten staan ?”
“ Van mij moogt ge binnen, maar ik moet eerst......”
“ Jaja, de toelating vragen zeker, awel vraagt gij ne keer eerst de toelating, intussen zullen wij het Kindje gaan aanbidden.....”
De drie Wijze Koningen gingen naar het negerhutteke en begonnen het Kindje Jezus te aanbidden op z'n Arabisch. Een gebed waar niemand iets van begreep, zelfs den os en den ezel niet. De kamelen wel, maar die kwamen uit de woestijn. Kindje Jezus zette z'n keel open en 't scheelde niet veel of Zijne Papa, ging er zich mee bemoeien. Moest de halve hemel Hem niet tegengehouden hebben, Hij had die drie Vijzen terug de woestijn ingesodemieterd. Maar de geschiedenis moest z'n beloop krijgen....
“ Pardon, drie koningen, 'k heb goed en 'k heb slecht nieuws voor jullie.....” sprak onze portier, die tevens....
“ 't Goeie nieuws is dat ge binnen moogt, 't slechte nieuws is, dat de directie vraagt of ge morgen niet terug kunt komen, want ze zijn nu in vergadering en ge moet normaal eerst een afspraak maken......
“ Is dat een grap ?”
Maar de receptie was leeg en de receptionist was in geen velden of wegen meer te bespeuren......

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage