GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 16 juni 2008

Voorbeeldfunctie......


Men heeft weer eens een slachtoffer gevonden, in de persoon van Tom Boonen. Die jongen heeft een positief plasje afgeleverd, waar sporen van cocaine in te vinden waren. Als Tommeke een flesje cola drinkt, plast hij waarschijnlijk positief. Wat is feitelijk het probleem ? 't Was buiten de competitie en misschien heeft men hem gewoon gedrogeerd. Als ik lees hoeveel mensen tijdens hun uitstapjes naar één of andere dancing, betrapt worden op het gebruik en in het bezit hebben van drugs, verwondert me dat niet. De helft van Vlaanderen zit aan de drugs en de andere helft zijn gepensioneerden. Maar die hebben Viagra. En wie zegt dat het cocaïne was ? Kan het niet zijn dat hij gewoon per toeval de meet opgesnoven heeft ? In ieder geval, moest zijn carrière plotseling eindigen, dan kan hij nog altijd bij de Lijn terecht hé ? Of een lijntje uitzetten. Of lijnen trekken op 't voetbalveld van F.C. Balen......
Nu hebben we eens een goeie coureur, die Vlaanderen op de kaart zet op sportief vlak, en 't is weer al niet goed. Ondankbaar volk zijn we. Ik geef hem de voordeel van de twijfel. 't Is niet omdat hij z'n nieuwe auto, na 2 dagen, total loss rijdt of een paar keer geflitst wordt, dat hij een misdadiger is. Er zijn ergere dingen in 't leven. Wat zegt u ? Een voorbeeldfunctie voor de jeugd ? De jeugd heeft andere voorbeelden dan Tommeke. De jeugd vereert z'n GSM, z'n I-Pod, z'n Playstation en z'n zakgeld.
Politiekers moeten ook het voorbeeld geven en als ik zo eens rondkijk wat ze in het parlement gedropt hebben, heb ik zo m'n bedenkingen.......'t Zou misschien een goed idee zijn om al die geldverkwistende potverteerders aan de schandpaal te zetten. Kwestie van voorbeeld hé ?
Tom Boonen is een publieke figuur geworden, dankzij z'n prestaties. Laat hem verder bouwen aan z'n carrière, laat hem tot rust komen. Zonder hem al op voorhand te veroordelen. Men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Maar hem nu al straffen door z'n deelname aan de Tour te verbieden, is een beetje te veel van het goeie......
Waar zijn nu al die politiekers, die zo graag een graantje meepikten van z'n populariteit ? Door met hem op de foto te staan ? Het gerecht moet z'n werk doen, volledig akkoord, maar soms gaan ze zo driest te werk, dat het wel lijkt of ze op het parket last hebben van profileringsdrang. Ze zouden beter eens een lijn (?) trekken. Tot daar en niet verder. Idem voor de journalisten. En de tv-makers, die op alles springen wat maar enigszins ruikt naar sensatie. We leven in een tijdperk waarin niets nog heilig is. Taboes mogen doorbroken worden, maar niet ten koste van alles hé ? Vroeger had de tv een voorbeeldfunctie, wat is daar van overgebleven ? Kom me nu niet zeggen, dat het in het belang van de nieuwsgaring is en wij recht hebben op informatie. Er zijn zoveel gedekte potjes die een onderzoek waard zijn hé ?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage