GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

donderdag 12 juni 2008

Zo klaar als een klontje.......



Waarom hebben wij feitelijk een regering nodig ? Het land draait toch gewoon door ? Waarom stellen ze, vanuit het Europees parlement, gewoon geen regent aan ? Een soort van tijdelijke commissaris, die zich uitsluitend bezig houdt met de lopende zaken ? Beter nog : drie commissarissen, eentje voor de Vlamingen, eentje voor de Walen en eentje voor de Oostkantons. Brussel heeft er gene nodig, want die hebben al een Comissariaat voor Vreemdelingenzaken. Is gans dat gedoe over Brussel-Halle-Vilvoorde ineens van de baan. Brussel en randgemeenten komen onder toezicht te staan van de Verenigde Naties, desnoods met de nodige blauwhelmen erbij. Kwestie van de vrede te bewaren.
De parlementen mogen blijven, voorlopig toch. Tot ze een andere job gevonden hebben, onder het toeziend oog van de VDAB en haar Waalse tegenhanger. Daarna maken we er praatbarakken van, alzo een eeuwenoude traditie van geleuter in ere houdende. Als het ware een stukje folklore. Zoals onze frieten met stoofvlees, onze mosselen en onze streekbieren. Het lijkt me perfect mogelijk om ons koningshuis in te schakelen als promotor van onze eet-en drinkcultuur. Prins Philippe, met in z'n ene hand een pak frieten en in z'n andere een Stella. Moet kunnen. Koning Albert II die spreekbeurten geeft over de ziekte van Parkinson. Fabiola, die uitlegt aan de kappersschool, hoe een permanent eeuwig in de plooi blijft ? Mathilde, die spraaklessen geeft aan doofstomme blinden ? En Laurent, die geleidehonden traint ? Paola, die Italiaanse les geeft aan pas aangekomen migranten ?
Natuurlijk krijgen ze een wedde, a rato van zo'n 1200 € netto per maand. Plus extra-legale voordelen.
En een 13de maand omdat ze een titel dragen. Ge kunt ze niet alles afpakken hé ? Nee, ons landje kan op een andere manier bestuurd worden, zonder dat het veel moet kosten. Met al het geld dat men uitspaart, kan men de gewone burger opslag geven. Ik hoorde onze eerste minister zeggen, dat een gepensioneerde blij is met een opslag van 60 € per jaar. Netto hé ? 't Is toch 60 € meer, die ze kunnen spenderen in Benidorm. De één miljoen katholieke gepensioneerden zijn van plan om gezamenlijk te voet naar Scherpenheuvel te gaan, om alzo onze regering te danken. Wat een ware volksverhuizing op de been zal brengen, gezien de bedenkelijke staat waarin onze gepensioneerden zich bevinden. Maar 't is onder begeleiding van 't Rode Kruis en de Civiele Bescherming. En er zal een aalmoezenier aanwezig zijn om de geestelijke noden op te vangen.
Vakbonden, ziekenkassen en andere zuilen zijn niet toegelaten op het parcours. Die krijgen allemaal een standje toegewezen in de Eeuwfeestpaleizen of in het Paleis van Laken, dat onder toezicht staat van een deken. Die na afloop zegt dat ge ze kunt kussen. Omdat er geen kat geweest is, omdat iedereen er vanonder gemuisd is. Ze willen dat ons land uitéén valt, inéén zakt als een pudding. Ook al zeggen ze van niet. De Vlaamse regering doet het goed, volgens de opiniepeilingen, en volgens hun eigen zeggen hé ? We hebben geld in overvloed, want Vlaanderen is één grote bouwwerf. En als de bouw goed draait, dan draait de economie ook goed. We hebben de havens in handen, de sleutel tot welvaart. Rest ons alleen nog de luchthavens van Oostende en Deurne uit te breiden, zodat we niet meer afhankelijk zijn van Zaventem, alhoewel Zaventem tot ons Vlaams grondgebied behoort.
België, dit aanééngebreide lapjesland, is gedoemd om als natie te verdwijnen, 't is kwestie van tijd. De publieke opinie wordt dagelijks met alarmerende berichten over onze Waalse vrienden, om de oren geslagen. 't Is allemaal hun schuld, zij zijn de potverteerders, zij doen onze zuurverdiende Vlaamse centen op. De waarheid heeft z'n grenzen. Ene bekende Oostenrijker, die het geschopt heeft van prentkaartenschilder tot kanselier in Duitsland zei ooit : “ Als men een leugen lang genoeg herhaalt, wordt het een waarheid !”
Zo ook in de politiek. Waarom zijn we verplicht om te gaan stemmen ? Om onze burgerzin aan te wakkeren ? Nee, men geeft bang dat een zogenaamde ondemocratische partij zijn voordeel hier mee zou doen. Stel dat iedereen thuis blijft en alleen maar de kiezers van het Vlaams Belang opdagen ?
Dan hebben we morgen een Filip Dewinter als eerste minister. Wegens verkozen met 1000 000 stemmen.
Zo klaar als een klontje hé ? En dat, beste lezers, willen we toch niet of wel ?
O ja, van het Atomium maken we éne grote bollenwinkel, waar Disneyland, Bobbejaanland de Efteling en Plopsaland jaloers op zullen zijn. En hiermede is ons klein grut ook tevreden gesteld, want zij zijn onze toekomst hé ?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage