GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

dinsdag 10 juni 2008

Restafval.......

De aarde is in sneltempo aan het opwarmen, in feite z'n normale cyclus aan het volgen. En na de opwarming, komt de afkoeling. Met een beetje geluk gaan we nog getuige zijn van dit natuurfenomeen. Lijk we nu bezig zijn met alle natuurlijke rijkdommen uit te putten, zou het me geenszins verbazen, als ik één dezer dagen wakker word en met een roeibootje naar WMH kan peddelen.
De zeespiegel zal stijgen tot ongekende hoogten en leve de Vlaamse Republiek, maar 't zal het Vlaamse Atlantis worden, heb ik zo den indruk. Onze rijkdom en cultuur, van Vlaamse Primitieven tot stoofvlees op Vlaamse wijze, zal tenonder gaan en van de aardbodem verdwijnen. Binnen duizend jaar zal men spreken van een verdwenen beschaving, die ergens onder de zeespiegel ligt en wacht om ontdekt te worden. Ik vraag me af waarom de Walen klagen ? Hun territorium ligt hoger dan de zeespiegel en zal waarschijnlijk niet onderlopen. Neem van mij aan, dat er bij zo'n natuurramp een massale emigratie op gang zal komen, kunnen we eindelijk eens aan den lijve ondervinden, wat het is om op de dool te zijn. Meer en meer zullen er over gans de wereld grote rampen plaats vinden en ge moet geen Nostradamus zijn, om te kunnen voorspellen wat er te gebeuren staat.
Vertel me eens waarom we zo geïnteresseerd zijn in Mars en al die andere planeten ? We kennen nog niet eens onze eigen aarde. We onderzoeken of er leven bestaat op Mars, ik denk eerder dat we zoeken of het mogelijk is om te leven op Mars. Moest er al leven bestaan, zal het toch niet zijn zoals wij het verwachten. Hoogstens microscopisch leven, of 't moest zijn dat de overlevenden van Atantis, zich op Mars gesetteld hebben, en een zodanige technologische beschaving ontwikkeld hebben, dat zij ver buiten ons zonnestelsel kunnen geraken. Wat al die Ufo's zou verklaren......
Maar de tijd dringt en we moeten andere planeten koloniseren. Al was het maar om het mensdom veilig te stellen, anders gaan we met z'n allen ten onder. Tijd is relatief, tijd bestaat gewoonweg niet en is een uitvinding van de mensen. Iets dat oneindig is, kan men niet plaatsen. Het heelal met al haar sterren, is oneindig en niet bevattelijk voor onze geest. Want wat komt er achter het heelal en wie of wat heeft het gechapen ? Het was er en zal er altijd zijn, zoals de sterren aan de hemel. Als er één ster uitdooft, komt er een andere in de plaats.
't Is zo'n beetje hetzelfde met de vraag of er leven is na de dood ? We willen wel geloven dat er meer is tussen hemel en aarde, dat onze ziel of onze geest het zal overleven. Maar tot nu toe lijkt het me beter te geloven dat we een speling van de natuur zijn. Eéntje dat uit de hand gelopen is. En zo er al een Hogere Macht ons geschapen heeft, dan heeft Onze Schepper zich deerlijk vergist in de menselijke natuur van vernietigingsdrang........
Maar dit buiten beschouwing gelaten, we liggen er toch niet van wakker en doen lustig en rustig verder.
De zon is opgekomen, het gaat een warme dag worden en wij gaan er voor zorgen dat de aarde nog wat rapper opwarmt. Met z'n allen in de auto en laat die uitlaatgassen, de atmosfeer nog wat meer verpesten.

Op zekere dag was er niets meer, geen dier of plant, geen zee of land,geen blauwe lucht,geen .........mens meer.
Er resten alleen nog ruines van wat eens een beschaving (?) was.........

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage