GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

vrijdag 18 januari 2008

Brute pech.......

Brute pech……..

’t Kon hem weinig schelen, dat ze hem langs de kant lieten staan. Aan die loosers had hij toch niets. Al die fils-a papa’s, met hun zakken vol geld en hun dure kleren, waren aan hem niet besteed. Hij moest ’s morgensvroeg z’n krantenronde doen, wilde hij in het week-end uit kunnen gaan. In de klas zat hij z’n tijd te verprutsen, dat studeren diende allemaal tot niets.
Wie kon het wat schelen wie de president van Rusland was ? Of die verdomde oorlog in Irak ?
Ze zouden beter hier een oorlog ontketenen, hij wist wel wie hij allemaal tegen de muur zou zetten. Al die schijnheiligen, met hun BMW’s van hun papa gekregen, zonder er ene klop voor te doen. En ze gingen dan nog gaan lopen met de knapste grieten uit z’n klas.
Zie ze daar lopen, de arrogante niksdoeners. Ze denken dat gans de wereld aan hun verdomde reet hangt. Maar geeft ze een tik op hun muil en ze gaan blèten bij hun papa.
Vanavond zal het weer feest zijn, als hij met z’n bende, de straten zal afschuimen om die onnozelaars een lesje te leren. Vanavond zal hij z’n luchtkarabijn kunnen uittesten, schieten op het loslopend wild zoals hij het noemde. Al z’n irritaties en z’n wrok jegens hen, zullen tot uitbarsting komen.. Er zal bloed vloeien en nog geen beetje.
Z’n ogen stonden wild en wraakzuchtig. De haat vonkte er uit en niemand die hem tegen kon houden. Dit was een aanloop naar het betere werk, na deze test zou hij het grof geschut boven halen. De riot-gun van z’n vader, dat zal vuurwerk geven. Zoveel mogelijk doden, de gazetten zullen er vol van staan. Hij glunderde bij de gedachte alleen al.
Z’n vrienden waren paraat, hadden de nodige voorraad drank al achterover geslagen en het plezier kon niet op.
“ Daar, twee van die nerds van onze school! Schiet ze omver, die motherf… ckers, die klootzakken.”
Hij legde aan en mikte heel behoedzaam, haalde langzaam de trekker over………..
Een hond steekt de straat over.
Plots een gekrijs van remmen. Het geluid van een knal. En dan de stilte.
“ Hebt ge hen geraakt?” vroeg z’n vriend.
Geen antwoord. Toen z’n vriend opzij keek, zag hij dat z’n maatje de helft van z’n eigen gezicht weggeschoten had. Z’n hoofd zakte naar beneden en inderdaad er vloeide bloed. Veel bloed. Alleen was het niet van die nerds, maar van hem zelf.
“ Wat ben ik toch een verdomde looser” dacht hij en stikte vervolgens in z’n eigen bloed.

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage