GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

donderdag 8 januari 2009

God in Ons......

Er was eens een man, die wou bewijzen dat God niet bestond. De enige manier om afdoende te bewijzen dat God een uitvinding was van de mens, was God te gaan zoeken. Dus bouwde de man een raket om de Heer te zoeken. Maar als hij God gevonden zou hebben, was het bewijs geleverd dat God wel degelijk bestond. En hij wou bewijzen dat er geen God bestond.
We stellen ons teveel God voor als een oude grijsaard, die ergens gezeten op een wolk of troon het heelal bestuurd. Waarom zou God van het mannelijk geslacht moeten zijn ? God is als de lucht, ge ziet de lucht niet, maar toch ademen we allemaal. God is niet tastbaar, laat staan dat we Hem kunnen vastgrijpen.
God leeft door ons en in ons. God maakt deel uit van ons leven of we nu gelovig zijn of niet. In ieder van ons schuilt een beetje God, bij de ene al wat meer dan bij de andere. Zoals het Goede en het Kwade. De 10 Geboden van God zouden een leidraad moeten zijn van hoe wij moeten leven. Hoeveel keren per jaar overtreden wij die Geboden ? God heeft ons geschapen naar Z'n evenbeeld, alleen is het spijtig dat God zelf even uit beeld verdwenen is. Moest ik God zijn, ik zou zoveel geduld niet hebben met het mensdom.
Maar het pleit voor God, dat Z'n geduld nog niet op is. Tweeduizend jaar na de geboorte van Z”n Zoon, vechten we nog altijd oorlogen uit. We vechten nu niet meer met een knots, maar met gerichte bommen. Zogenaamde propere oorlogen. Wat is er nu proper aan een oorlog ? Deze planeet zou na 2000 jaar beschaving (?) in peis en vree moeten samenleven. Deze planeetbewoners zouden de handen in elkaar moeten slaan en er voor moeten zorgen dat dit een schone planeet wordt, waar iedereen ongeacht z'n geloof of wat dan ook, in vrede met z'n buren kunnen leven. Grenzen zijn opgelegd door mensen, zolang er grenzen zijn, zullen er ook oorlogen zijn. Grenzen bepalen wie of wat je bent. Grenzen zeggen : -tot daar en niet verder. God's liefde kent geen grenzen, of Z'n geduld grenzen kent is voor mij ook een vraag.
't Zou me niet verbazen dat we die grens al overschreden hebben en dat wij binnenkort de rekening gepresenteerd krijgen. En 't zal niet op een zilveren schotelke zijn. Dat kan binnen een paar dagen, maanden of zelfs eeuwen zijn. Want Tijd bestaat niet, Tijd is ook een verzinsel van het mensdom. In de onmetelijkheid van het heelal bestaat er geen tijd. Als God de tijd rijp acht om tot de orde van de dag over te gaan, zullen er veel verschieten. Ik ook. Maar mischien knijpt Hij een oogje toe voor al m'n sarcasme en ironie. Misschien zegt Hij:” Ach, diene GoNo, af en toe schreef hij wel eens iets over mij en m' n Zoon, 'k zal hem promoveren tot Hemeldichter.......”
Waarop GoNo Hem zal antwoorden: “ Wanneer wordt m'n eerste pree gestort ?”

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage