GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zondag 4 januari 2009

The Devil in Disguise......

Ik sta voor m'n raam, kijk naar buiten. Naar binnen kijken is gemakkelijker, gezien ik al binnensta. We zeggen en schrijven 04 januari 2009. Het nieuwe jaar is al vier dagen oud. 't Gaat rap, vlug en snel. Ik vraag me af wat het nieuwe jaar zal brengen. Vrede op deze planeet ? 'k Denk het niet, er was zelfs met Kerstmis geen wapenstilstand tussen de vechtende partijen in gans die klotewereld. Let op m'n woorden, er komen nog meer conflicten. De duivel heeft het wapen bij uitstek gevonden: geld, geld en nog eens geld. Gezien de mens van nature uit een bezitterig wezen is, lacht de duivel in z'n vuist. Ge vraagt je soms af, wanneer God eindelijk eens orde op zaken gaat stellen.
De slachtpartijen, die Z'n uitverkoren volk aan het aanrichten zijn, staan niet in verhouding met het leed dat die terroristen van Hamas aanrichten. Die fanatiekelingen geven ook geen zier om hun bevolking. Beiden hebben evenveel schuld aan een oorlog die al 40 jaar duurt. En waar voorlopig het einde nog niet in zicht is.
De wereld zal nooit geen vrede kennen, conflicten zullen er altijd zijn tussen de verschillende bevolkings-
groepen. De verschillen zijn te groot qua religie en cultuur. Wat wij de Westerse cultuur noemen, is een doorn in 't oog van hen die willen leven zoals in de middeleeuwen. Alles draait om een minderheid, die z'n wil en wetten wil opleggen aan een meerderheid. 't Is altijd zo geweest en 't zal altijd zo blijven. 't Gebeurt in het Midden-Oosten en 't gebeurt bij ons. In onze zogenaamde democratie. Een democratie met een laagje vernis, dat wij beschaving heten.
Ik sta voor m'n raam, kijk naar buiten en zie nog steeds dezelfde zuurpruimen. Dezelfde auto's die verkeerd geparkeerd staan en dezelfde troosteloze bomen. De lucht ziet grijs, de vogels zijn op zoek naar eten en ik denk: waar is nu het verschil met 2008 ? Waarom vieren we het nieuwe jaar ? Aangezien het jaar 2009 een voortzetting is van het jaar 2008, waarom al die poespas verkopen ? Simpel, het draait om geld, geld en nog eens geld. En de duivel ? Die lacht in z'n vuist hé ?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage