GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

donderdag 1 januari 2009

GoNo's Klare Kijk Op......

We hebben er een nieuwe partij bij, 't is te zeggen, de VlaamsProgressieven hebben zich omgedoopt tot de Sociaal Liberalen. De liberale familie wordt met de dag groter. Of de socialistische familie wordt met de dag groter. 't Is maar hoe je het bekijkt hé ?
Hun voorzitter, ene Geert Lambert, is even afgeslankt als zijn partij. Namelijk van 250 kg tot 120 kg. Min of meer toch, want schijn bedriegt. Van zijn partij schiet niet veel over en of ze stemmen zullen vergaren bij de volgende verkiezingen, valt nog te bezien. Hun zogenaamde kopstukken zijn inmiddels verdwenen naar betere electorale oorden. In de bijbel heet zoiets de “ Exodus “of de vlucht naar Egypte.
Maar hun nieuwe partijtje claimt sociaal, liberaal, rechtvaardig en nog zowat van die holle leuzen, te zijn. Die geen mens gelooft, laat staan dat ze er stemmen mee gaan winnen. Aan de kar van een grote partij hangen is één ding, maar op eigen kracht naar de kiezer gaan is een ander paar mouwen. De kiezer wil maar één ding en dat is stabiliteit, veiligheid, behoud van werkgelegenheid en koopkracht. En minder belastingen betalen. Gezien deze beloften al zoveel keer gebruikt zijn, zal men met goede slogans moeten komen om de kiezer te overtuigen om op hen te stemmen.
In het stemhokje worden de bloemetjes uitgedeeld. Om nadien monstercoalities op te zetten, die niet werkbaar zijn. Coalities waarin iedere partij z'n zegje moet hebben, hoe klein ze ook zijn. En waar men aan de lopende band staatssecretarissen moet creeëren om iedereen content te stellen.Allemaal dikbetaalde postjes met de nodige kabinetten. Crisis ? Nooit van gehoord in de verschillende deelregeringen en parlementen. De senaat moest al lang afgeschaft zijn, maar nu wordt ze in stand gehouden als vergaarbak van de politieke afdankertjes. 't Kan niet op in dit o zo mooie België. Al goed dat we nu een stabiele regering hebben met een ervaren rat als Herman van Rompuy aan 't roer. Vijfentwintig keren het woord vertrouwen gebruiken in een toelichting van amper 120 woorden, 't kan tellen. De helft van het parlement was al gebrainwasht nog voor hij het halfrond verlaten had. De andere helft deed rustig zijn of haar middagdutje.
't Is nu afwachten hoe lang het duurt eer de eerste strubbelingen boven komen en het land terug in rep en roer zetten. Patrick Dewael is dus de eerste burger van 't land. Een onbesproken figuur als den Patrick heeft daar recht op. Van promotie gesproken. Hij verdient nu meer dan toen hij minister was van Binnenlandse Zaligheden. Een echt voorbeeld van hoe een eerste burger van 't land zich moet gedragen. Decroo stelde zich geen tegenkandidaat, die geslepen vos is slimmer dan z'n partijcollega. Ook zot van glorie, maar dan achter de schermen.
En zo valt het doek over een prachtig politiek jaar. Geert Hoste heeft nog stof tot het einde der tijden. En ik ? Ik keek er naar, had die stoelendans al lang zien aankomen en verkneukel me in de nieuwe avonturen en lotgevallen van m'n vrienden de politici.......

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage