GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 24 november 2008

Busje komt zo........


Uit de eerste resultaten van de 'veiligheidsmonitor' van De Lijn blijkt dat er in de eerste negen maanden van dit jaar 1.281 incidenten geteld zijn op bussen. De provincie Antwerpen spant de kroon met 296 incidenten. Verbale agressie en beledigingen komen het meest voor, in één van de vijf gevallen ging het om fysieke agressie.
Uit Gazet van Antwerpen
www.gva.be

En het zijn niet alleen de allochtonen, die keet schoppen. Neem maar eens het traject 297, de bus die van Antwerpen naar Heist-op-den-Berg rijdt. Onlangs nog naar Boechout geweest, was vergeten dat er nog zoiets bestond als de schoolgaande jeugd. Boekentassen of wat er voor moet doorgaan slingeren in 't rond, een kakafonie van gsm's die bellen, muziek langs alle kanten, om maar te zwijgen van het gebrul en getier.
Een kereltje ligt met beide voeten op een bank en vertikt het om z'n voeten van die bank te halen.'k Ben met m'n 93 kilookes op z'n benen gaan zitten. Wou iets zeggen, maar zag dat z'n vriendjes allemaal vanachteren zaten. Hield dus wijselijk zijn anders zo grote mond. Mocht al blij zijn dat z'n beentjes niet gebroken zijn onder m'n gewicht. Oude mensen staan de hele rit recht, omdat die welopgevoede kinderen vertikken om hun boekentas van een bank te halen. Moest men al eens beginnen met te verbieden dat er muziek gemaakt wordt op de bussen of trams. Ik en vele van m'n medepassagiers, worden zot van dat getingeltangel die uit al die gsm's en i-pods komen.
In een kerk zet je toch ook je gsm af of speel je toch ook geen muziek.
Respect , verdraagzaamheid hoeft niet altijd van ene kant te komen. Ik kan best geloven dat het soms uit de hand loopt. Ge zult maar buschauffeur zijn op zo een risicolijn. Langs de andere kant heb ik ook chauffeurs gekend, die de zaken uit de hand lieten lopen door hun onvriendelijkheid jegens hun klanten. Die zelf met een oortje aan het rijden zijn en constant zitten te bellen. Wat verboden is. Als ge zelf dingen doet die verboden zijn, moet ge achteraf niet komen klagen dat de jeugd het ook doet hé ?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage