GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 18 augustus 2008

En de duivel zag dat het goed was.......


We klagen over het weer, over ons werk, over de politiek, over de levensduurte. Maar stel dat we zouden geboren zijn in één of ander dictatoriaal land of ergens in een arm Afrikaans land. Zouden we dan ook zoveel klagen ? Of zouden we onze mond houden, gezien het risico om opgeknoopt te worden aan de eerste de beste boom die ze tegenkomen ? In de Saharawoestijn zou opknopen iets moeilijker liggen, bij gebrek aan bomen. Dit naar aanleiding van een filmke dat ik zag op internet.
Twee jonge mensen, nog bijna kinderen, werden opgeknoopt aan een kraan omdat ze homo's waren. Een massa volk stond erbij en keek er naar. Het was alsof ze op een feest waren. Iran 2008. En zeggen dat we in de Moderne Tijden leven. Hoe komt het toch, dat volkeren, die mee aan de basis liggen van cultuur, filosofie, opvoeding, hun eigen volk zo iets kunnen aandoen ?
Hoe kan een volk zo diep wegzakken, dat het z'n eigen kinderen vermoord uitsluitend omdat ze anders geaard zijn ? Moesten het nu moordenaars zijn, dan zou ik nog een beetje begrip kunnen opbrengen, maar dit ? Waarom protesteren ze in gans de wereld niet ? In plaats van al die Gay-Parades te houden, zouden ze beter massaal protesteren. Maar gay zijn is een hype geworden, wellicht valt er daar poen te pakken.
Het lijkt wel of er geen hetero's meer bestaan, als ik die beelden zie van al die homo's en lesbiennes, die Europa en andere continenten bevolken.
Ik heb niets tegen dat volk, maar ieder z'n meug, zei den boer en hij kroop op z'n varken. Maar ze klagen steen en been, dat ze gediscrimineerd worden en zo te zien zijn ze met miljoenen. Allemaal geboren in het verkeerde lijf. De natuur of God heeft dus duchtig gefaald. 't Is 't één of 't is 't ander. Maar om ze nu allemaal op te knopen, dat gaat me iets te ver.......

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage