GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

woensdag 21 mei 2008

Ischtar......



Ishtar niet naar finale Eurovisiesongfestival

Ishtar, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival, is er niet in geslaagd om door te stoten naar de finale van de liedjeswedstrijd. Ishtar werd dinsdagavond uitgeschakeld in de halve finale.
Ishtar nam deel met 'O julissi', een nummer dat geschreven werd in een verzonnen taal. Eén troost voor België: Dustin de kalkoen, de knotsgekke Ierse inzending, haalde de finale ook niet.




Als dat geen wereldnieuws is, weet ik het ook niet meer. Ik heb gisterenavond eens die halve finale gevolgd, niet zozeer omdat het me interesseerde, maar omdat ik een ganse avond met dat stom liedje in m'n hoofd zat. Ik snap niet dat ze het niet gehaald hebben. Misschien vanwege de taal, die totaal verzonnen is ? Maar dat is Esperanto ook hé? Het melodietje vind ik wel leuk en de zangeres heeft iets dat me aanspreekt, namelijk het lachen om zoveel onzin.
Gans dat liedjescircus, is doordrenkt van de vriendjespolitiek. 't Is een vertoning die niet zou misstaan in ons parlement. Want daar kennen ze er ook iets van. Daar zingen ze ook hun eigen liedjes, de ene al valser dan de andere. Soms wordt daar zelfs de marsellaise gezongen, in plaats van de brabançonne. Geen kat die het verschil nog hoort.
Maar soit, Ischtar heeft het niet gehaald en Vlaanderen is in rouw. Onze ministers van Cultuur, Wetenschap en Media zijn er het hart van in, om zoveel onbegrip vanwege de internationale gemeenschap. Het was een unieke gelegenheid om Vlaanderen op de wereldkaart te zetten. Prins Phillipe en z'n gemalin Mathilde hebben al laten weten dat ze voorlopig geen semi-staatsbezoeken meer zullen brengen aan Servië en omliggende landen.Prins Laurent denkt er over om z'n vrienden bij de marine in te schakelen om alsnog een herziening van de televoting af te dwingen. De Vlaamse regering heeft bij monde van haar minister-president Peeters laten weten dat ze geen enkel product uit Servië nog zal invoeren, zoals daar zijn: wasknijpers, behangpapier, nagemaakte sigaretten en Servische gangsters.
Groen! daarentegen zegt dat een boycot te drastisch is en alleen de kleine, arme Servische man of vrouw zal treffen. De SPa wil zich niet bemoeien met de zoveelste schermutseling in wat wij een parlement noemen.
Haar taak is oppositie voeren en één front naar buiten toe te vormen? Wat Vandenbroeckske weer een slapeloze nacht zal bezorgen, want hoe krijgt hij het uitgelegd aan de Vlaamse schooljeugd, dat Ischtar niet gewonnen heeft ? Alle sms'jes ten spijt.
Vroeger was het gemakkelijk, als men een kandidaat stuurde, was het een vertegenwoordiger van België. Tout court. Nu is alles zo politiek geladen, dat het mij niet zou verbazen dat er koppen gaan rollen. Te beginnen met diene blèter van een Bert Anciaux. Geert Bourgois zal ook wel z'n uitleg klaar hebben. En Ischtar zal het worst wezen, de contracten lopen binnen en daar was het hen om te doen. En als ge goed luistert kunt ge verstaan wat ze zingen: de eerste regel van dat liedje begint namelijk met de woorden :
“ Ge zijt allemaal zo zot als een achterdeur om te luisteren naar een onzinnig liedje.....”
't Kan tellen, want waarschijnlijk zijn ze daar in die Oostbloklanden nog zo zot niet, maar landen die bijna 60 jaar onder het communisme geleefd hebben, zijn van nature een beetje achterdochtig. Een beetje veel.
Zo, Ischtar heeft niet gewonnen, mag z'n biezen pakken en zelf hun ticket van Brussels Airlines bekostigen. Ze hadden maar moeten doorstoten naar de finale, nu Henin gestopt is met tennissen hebben we alleen nog Tom Boonen over om ons landje te vertegenwoordigen. Als die z'n handen niet vol heeft, met de jonge deernes van z'n lijf te houden.
Nood breekt wet, zegt men. Laat ons nog wat wachten met onze revolutie voor een onafhankelijk Vlaanderen. Laat ons nog wat wachten met het opdoeken van ons koningshuis. Want wie anders kan er ons landje nog vertegenwoordigen op het internationaal forum? Ze kunnen natuurlijk ook GoNo sturen, met een vette vergoeding en extra-legale voordelen. Veel moeite zal hij niet moeten doen om iedereen te laten lachen, gezien de vaudeville die hier dagelijks opgevoerd wordt.Ik heb , uit goeie bron vernomen, dat we van plan zijn om volgend jaar Helmut Lotti te sturen. Als er een consensus kan bereikt worden, want het is aan de Walen hun toer om zich belachelijk te gaan laten maken........

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage