GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zaterdag 17 mei 2008

Nieuws uit de Wetstraat........

Nieuws uit de Wetstraat.......

* De koning en z'n koninklijke familie heeft opslag gekregen, de levensduurte en het onderhoud van hun vele paleizen waren hiervan de oorzaak. De regering laat weten dat er iets zal gedaan worden aan de verminderde koopkracht van de modale burger. Het kernkabinet zal zich over deze materie buigen, in afwachting wordt er een werkgroep opgericht, die moet nagaan of er voldoende budget aanwezig is om de mensen hun koopkracht te vrijwaren.......

* De regering deelt mede dat er geen werkgroep opgericht wordt, aangezien er toch geen budget voorhanden is. Het kernkabinet zal eerstdaags bijéén komen om alsnog maatregelen te treffen om de koopkracht te stimuleren. Het kernkabinet denkt daarbij aan verschillende pistes, zoals een vermindering van de belastingen in 2015, het invoeren van een wegenvignet, het meer doen betalen van de brandstof aan de pomp, het heffen van een taks op de brievenbussen, het belasten van schotelantennes enz.

* Het kernkabinet heeft zojuist beslist dat geen van de aangekondigde maatregelen op tafel zal komen, daar men in de meerderheid op een veto stuit en geen consensus kan bereiken. Er zal opnieuw bekeken worden of de mogelijkheid van een werkgroep op te richten, de begroting niet te veel zal belasten naar de toekomst toe.

* De regering heeft beslist dat auto's die rijden op waterstof geen milieubijdrage moeten betalen. Aquafin, de overkoepelende organisatie, laat weten dat met ingang van 1 januari 2009, de kostprijs van het water zal verhogen met 10%. Dit om de toenemende concurrentie op Europees vlak, het hoofd te kunnen bieden.

* Het kernkabinet heeft op haar kernministerraad beslist, om voorlopig tijdelijke maatregelen te nemen die de arbeidende klasse zal ten goede komen. Deze maatregelen gaan in vanaf 3 september e.k., aangezien de meesten toch eerst op vakantie gaan naar het buitenland. Daarom zullen de grensposten terug bemand worden en dit voor de duur van het wettelijke toegestane verlof.Er wordt een tol geheven bij het buitenrijden van ons koninkrijk en bij het binnenkomen. De ontvangsten zullen verdeeld worden over de verscheidene regio's. Een verdeelsleutel moet nog vastgelegd worden.

* De kernministerraad deelt zojuist mede, dat er geen sprake kan zijn van een tolheffing, aangezien België deel uitmaakt van de Europese Gemeenschap en derhalve vrij verkeer van goederen en mensen moet zijn, als ze inwoner zijn van een land dat deel uitmaakt van de E.G. Het kernkabinet is nu op zoek naar een andere oplossing.

* De ministerraad, bij monde van de Eerste Minister, laat weten dat de vooruitzichten globaal genomen in stijgende lijn zijn. Men verwacht een economische groei van 0,75 %. Derhalve zal de koopkracht ook stijgen met 0,25 %. De ministerraad heeft ook beslist om een loonsverhoging toe te staan van 0,10 %.

* De minister van Economie en zijn collega van Financiën hebben besloten de benzineprijzen met 2 % te verhogen, onder druk van de olierijke landen en de stijging van de olieprijzen.De excellenties raden aan om zoveel mogelijk bus, trein of tram te gebruiken..

* We vernemen zojuist dat de abonnementen van trein, tram of bus met 10 % verhoogd worden, wegens de stijging van de olieprijzen. Men denkt er over na, om tegen een kleine vergoeding, gratis fietsen ter beschikking te stellen voor werklozen, doppers en steuntrekkers. Mensen die lid zijn van een democratische vereniging zouden, na voorlegging van de nodige attesten, ook in aanmerking komen voor deze gunstmaatregel.

* De voltallige ministerraad heeft besloten om hun parlementaire vergoeding op te trekken met 25 %, dit om de dalende koopkracht gedeeltelijk te compenseren. De ministers laten ook weten dat er nog steeds naar een oplossing gezocht wordt om tegemoet te komen aan de noden van de bevolking......


©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage