GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zondag 20 april 2008

Vraag het aan Z.K.H. Prins Philippe van Saksen-Coburg......

“ Lieve mensen, ik sta hier voor het koninklijk paleis, om een glimp op te vangen van de nieuwe aanwinst bij de Saksen-Coburgs. ‘k Moet zeggen dat ze hier wreed hun best doen om de vergrijzing tegen te gaan. Ieder jaar wordt er hier een koninklijke spruit geboren. Bompa Albert II kan de tel niet meer bijhouden, laat staan dat hij nog weet wie de ouders zijn van dat nageslacht. Bomma Paola heeft hem verboden om nog een kleine vast te pakken. Laatst had hij de kleine van den beenhouwer op de schoot en was die kleine aan ’t wijsmaken dat hij later koning zou worden. Den beenhouwer, van de rue Des Bouchers levert nu alle dagen vers vlees en boerenpensen, gratis voor niks. Prins Laurent was er niet graag bij en zag z’n kansen om ooit op de troon terecht te komen, met de minuut kleiner worden. Z’n aandelen in de immobiëlensector ook. Als een mens al geen bijverdienste meer mag hebben, waar gaat het in godsnaam met dit land naar toe hé? En dat belastinggeld is toch goed besteed, die aandelen dienen om z’n villa te verfraaien, nu hij van de marine niets meer krijgt. Prins Woef zegt dat gans dat gedoe tot niets dient en alleen maar bedoelt is om z’n imago te schaden. Die put in de begroting was er al en komt niet door die 350.000 € die hij alle jaren trekt om z’n huishouden te doen. Z’n kindjes moeten toch ook eten en gekleed worden?
“ Ha, daar is prins Philippe van Saksen-Coburg en omgeving, prins van Luik en prins van België, redder des vaderland en toekomstig koning van het plebs. Koninklijke nageslachtbezorger, mag ik u een vraag stellen?”
“ Ha, monsieur GoNo, comment ça flikker, met den dag dikker?”
“ Da’s een goeie, uwen koninklijke kop is bijna zo dik als mijne buik, ze gaan voor u een nieuwe kroon moet maken, die van uwen koninklijke papa zal niet passen hé?”
“ Monsieur GoNo, dat vind ik niet leuk, oppassen met wat ge zegt hé of ik smeer u een proces aan uwen pantalon wegens laster, eerroof, en ook nog wat majesteitschennis. Dat gat in de begroting zal klein bier zijn, als ge de schadevergoeding zult zien die ik ga eisen. Maar wat was de vraag alweer?”
“ Ik heb ze nog niet gesteld, toekomstige majesteit……”
“ Da’s ook de raison dat ik ze nog niet beantwoord heb, monsieur GoNo !”
“ De vraag is: hoeveel prinsjes en prinsesjes gaat uwen koninklijke hoogheid nog maken en uwen koninklijke gemalin nog op de wereld zetten?”
“ Goeie vraag, monsieur GoNo, goeie vraag……..’k zal het eens vragen aan m’n kabinetschef, die houdt dat allemaal bij hé?”
“ Hebt ge nog een vraag, ’t is altijd een beetje speel met de vraagskes bij u .”
“ Ja, prinselijke troonpretendent, is het een manneke of een vrouwke?”
“ Monsieur GoNo, au nom d’une pipe, hoe moet ik dat nu weten? Het voltallig parlement moet nog komen kijken wat het is en ons Mathilde zegt dat ze het zo beu is als koude pap, ze zegt dat ze moeten stoppen met ons kinderen te keuren, ze zijn niet verwekt in een slachterij hé? Alhoewel, toen wij in Spanje waren, hebben wij na de stierengevechten……..maar ik mag de Kroon niet ontbloten , de kroonjuwelen da’s een andere zaak hé? Da’s een goeie, GoNo, da’s een goeie. Die moet ik vertellen op de opening van de Olympische Spelen………”

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage