GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

vrijdag 6 september 2013

De Blijde Intrede in Leuven…




Koning Filip en koningin Mathilde doen, naar aloude gewoonte, hun blijde intrede in verschillende steden en boerengehuchten. Hun eerste intrede vindt plaats in Leuven, bastion van de socialisten. Hun leider, ene Louis Taback, tevens burgervader van deze roemrijke stad, staat tegen z’n goesting het koningspaar op te wachten. Z’n secretaresse Germaine Blommekes kijkt met wantrouwen naar de ruiker rode rozen, die ze moet afgeven aan de koningin. Ze zien er meer en meer uit alsof ze geplukt zijn op het stedelijk kerkhof. Even triestig en verslenst…
“ Gaat dat hier nog lang duren?”vraagt ze aan haar heer en meester Taback.
“ Germaine, geduld in de politiek is een schone zaak. Naar ik vernomen heb, zitten ze in een file ter hoogte van de Leuvense Ring. Er is een ongeval gebeurd met een vrachtwagen van brouwerij De Koninck. Heel de file moet in ’t zakje blazen, want ze zijn allemaal beneveld…”zegt Taback met een grijnslach.
“ Ik kan die bloemen toch zo niet afgeven?”
“ Er staat nog een pot chrysanten op de reservebank, Germaine, om in voetbaltermen te spreken hé?”
“ Ik haat voetbal. Al die hoempapa en tralala om tegen een bal te stampen, zijn aan mij niet besteed. Als gij samen met Benjamin Crabbé naar de voetbal gaat, moet ge dan niet op telefoonboeken gaan staan? Anders ziet ge toch geen fluit hé?”zegt Germaine een klein beetje hatelijk. Ze is vastbenoemd, vandaar haar vranke teut. Heimelijk stemt ze voor de NVA, Bart De Wever heeft ze al lang in haar hart gesloten. Omdat hij zo mooi alles in het Latijn kan zeggen. Dominus Vobiscum, zegt ze altijd na iedere speech die de burgervader van Antwerpen afsteekt. Waarom ben ik hier in Leuven gebleven? Om hier op het bordes van ’t stadhuis te staan met rozen waarvan er al meer blaadjes op de grond liggen dan er aan de stengel zitten?
Commissaris Deschutter heeft er geen goed oog in. Hij draagt een zonnebril, z’n ene oog is dicht. Komt door worteltjes. Z’n vrouw gooide met worteltjes, omdat de vergadering weer eens uitgelopen was en haar man weigerde thuis een ademtest te ondergaan. Daarop werd ze zo boos en ook een beetje kwaad, dat ze met worteltjes begon te gooien. Spijtig dat ze nog in een bokaal zaten. Vandaar het regenboogoog van de commissaris….

Wordt vervolgd…

©GoNo


0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage