GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

dinsdag 27 augustus 2013

Niks van aantrekken hé?





De geschiedenis herhaalt zich. De Nieuwe Orde gaat orde op zaken stellen in Syrië. Ze zijn naarstig op zoek naar coalitiepartners om hen te steunen in hun kruistocht. Wie die chemische wapens ook moge gebruikt hebben, het druist in tegen de moraal en fatsoen waarop men een oorlog voert. Er zijn grenzen hé?
Ge moogt me vrij geloven, Assad- dictator bij leven en welzijn, z’n laatste uren zijn geteld. Hij kan beter eieren voor z’n geld kiezen en het land of de puinhoop verlaten. Nu heeft hij nog een kans om asiel te vragen in Rusland. Of in Engeland, maar dat lijkt me weinig waarschijnlijk. Z’n bankrekeningen aldaar zijn geblokkeerd, die in Zwitserland ook. Van die in België weten we niks, valt onder staatsgeheimen. Rusland spreekt stoere taal, is niet akkoord met de gang van zaken. Misschien omdat ze daar zelf met een veredelde vorm van dictatuur moeten leven? Poetin is ook niet de gemakkelijkste als het er op aankomt de mensenrechten te verdedigen hé? Frankrijk, Engeland doen al zeker mee. België zal wel volgen, onze wapenfabriek in Herstal moet toch ook overleven, nietwaar? We hebben hier nog wat kruisraketten liggen. Ze zijn wel een beetje verouderd, maar knallen doen ze nog wel…
’t Is alleen een beetje uitkijken met Israël. Die hebben atoomwapens, ze zullen ze ook gebruiken als het nodig mocht blijken. China zal zich afzijdig houden, die zullen de heropbouwing in handen nemen. Die maken van Damascus een kopie van Peking, kwestie van zich thuis te voelen. De Hollanders sturen tulpenbollen, wij frieten met stoofvlees. Of Belgisch witloof. En pralines voor de vrouwen…
De Syriërs gaan nog nooit zo gelukkig zijn geweest. Koning Filip gaat z’n blijde intrede doen in Damascus, samen met koning Willem-Alexander. Ze zijn al druk aan het zoeken naar een grote boulevard die hun naam gaat dragen.
En zo kwam er, dankzij de Amerikanen, een einde aan de burgeroorlog in Syrië. Obama krijgt de Nobelprijs voor de Vrede en binnen duizend jaar spreekt er niemand nog over. Een voetnoot in de geschiedenis van deze prachtige planeet. ’t Kan ook zijn dat de wereld in vuur en vlam staat na het optreden van de Amerikanen en hun bondgenoten. Maar wie trekt er zich iets van aan hé?


©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage