GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

dinsdag 29 september 2009

Het uur van de waarheid

Ze droomde van hem. Dromen waar alleen een vrouw patent op hebben. Niet over snelle wagens met blitse meiden, waarin de held steevast met de mooiste vrouw gaat lopen. Nee, tedere dromen vol liefde, romantiek en warmte. Ze was getrouwd, had drie lieve kinderen en een paar katten. Haar huwelijk stelde al een tijdje niets meer voor. Was verworden tot dagelijkse sleur. Een huwelijk in mineur. Niet dat ze haar man niet meer graag zag, maar de twijfel was in haar hart geslopen.
Als ze seks hadden, waren haar gedachten bij die andere. In haar dromen fluisterde ze z'n naam. Wat haar huwelijk zeker niet ten goede kwam.
Maar vandaag zou ze de knoop doorhakken, zo kon ze niet verder leven. Als studente verliefd worden op je leraar, 't leek wel een goedkoop stationsromannetje. Maar verliefdheid is een rare ziekte waartegen weinig of geen remedie is. Vlinders in de buik, tja wat doe je er tegen hé?
Er waren twee mogelijkheden. Of ze zei het hem van vrouw tot man, hoe haar gevoelens zijn voor hem of ze liet die verliefdheid voor wat ze was. De eerste mogelijkheid hield het risico in dat hij eens goed zou lachen en haar liet inzien dat het onmogelijk was een relatie te beginnen omwille van z'n carrière. Misschien had hij wel iemand, maar daar wou ze niet aan denken. De tweede mogelijkheid was haar verstand gebruiken en aan de toekomst van haar kinderen denken. Drie lieve kinderen die recht hadden op geluk en geborgenheid.
Maar uiteindelijk lag de beslissing in haar handen, het was een dilemma. Haar verstand zei het zus en haar hart zei het zo. Maar ze had eindelijk een afspraak met hem. De dag van de waarheid en het uur ook. Wat er ook uit de bus zou komen, er waren geen winnaars alleen maar verliezers.....

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage