GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zaterdag 10 januari 2009

Binnenkort ook in Antwerpen ?

Nieuw tankstation belooft laagste prijzen
'Pomp van het volk' gaat Ryanair-principe toepassen


AALST - Een nieuwe keten van tankstations belooft de laagste prijzen. 'De Pomp van het Volk' heeft vorige week in Aalst zijn eerste filiaal geopend en zal dit jaar nog tien andere onbemande tankstations oprichten in Vlaanderen. Die gaan ongetwijfeld de markt van de brandstoffen door elkaar schudden.

Het bedrijf garandeert niet enkel de laagste prijzen, maar keert op het einde van het jaar zijn winst uit de verkoop van brandstoffen ook uit aan klanten.

'Wij hanteren het Ryanair-principe: het grootste deel van onze winst komt uit reclame op de tankstations en de drank- en snoepautomaten', zegt directeur Pieter Poissonnier. De opbrengst uit de verkoop van brandstoffen vloeit terug naar de vaste klanten. Wie wil delen in de winst, moet zich registreren op de website van het bedrijf. Elke keer als hij tankt én met Bancontact betaalt, wordt de tankbeurt geregistreerd.

'Na het afsluiten van het boekjaar verdelen we de winst', aldus Poissonnier. 'Stel dat meneer X op het einde van het jaar 500 liter getankt heeft bij ons. Als wij dat jaar 500.000 liter verkocht hebben, is meneer X goed voor 1 duizendste van de omzet. Dus heeft hij ook recht op 1 duizendste van de winst.'

De Standaard

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage