GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

donderdag 6 maart 2008

Wreed accident........


Wreed accident ( echt gebeurd of niet?)

Er is een wreed accident gebeurd in ons dorp. Een auto vloog uit de bocht ter hoogte van café “ ’t Paljaske”. De chauffeur probeerde nog te remmen, maar kon niet verhinderen dat z’n wagen pardoes in het café terecht kwam. Hij kwam tot stilstand door het feit dat den toog in de weg stond. Enkele stamgasten werden daarbij los door de keukendeur gekatapulteerd en sliepen rustig verder.
Door de impact van de botsing met de biertapinstallatie, braken de tapkranen af, wat zorgde voor een niet te stoppen bierfontein. De kat en de hond liepen er lazarus bij en konden nog amper op hun vier poten staan, in hun geval acht poten. De klanten die nog op tijd konden wegspringen, stonden na enkele ogenblikken met het schuim op de lippen.
Eéntje riep: “ Ik kan niet zwemmen”, maar met zo’n gelukzalige glimlach, dat het er verdacht veel op leek, dat hij met plezier aan ’t verzuipen was in het gerstenat. De kelder liep onder, zo ook de electriciteitskas. Wat tot gevolg had, dat er een serieuze kortsluiting ontstond, die gans de buurt zonder stroom zette.
De haarkapper, die na z’n uren, nog een beetje in ’t zwart bijverdiende, zat letterlijk en figuurlijk in ’t zwart te werken en sneed, geheel buiten z’n wil, de keel over van Jef den beenhouwer. Die keelde als een varken dat geslacht wordt. Hij voelde op dat moment een zekere affectie voor de côteletten die in z’n toog lagen. Maar ’t mocht niet baten.
Op het geroep en ’t gehuil van Jef den beenhouwer, kwam Jos den veldwachter, die naast de deur woonde, aangelopen. Onder het dichtknopen van z’n uniform, struikelde hij in ’t donker over de mat in de gang. Hij probeerde zich nog vast te klampen aan de kelderdeur, maar Germaine, z’n wederhelft was juist patatten gaan halen en had ze laten openstaan. Wat hem een salto mortale opleverde van zestien trappen neerwaarts. Germaine die juist naar boven kwam met haar schort vol frietpatatten, want het was woensdag en ze aten al jaren ’s woensdags frieten met stoofvlees, werd meegesleurd in de val van haren man. Ze kwam met haar hoofd tegen het wasmachien terecht, wat haar een gapende wonde opleverde, maar ze voelde er niets van doordat ze compleet buiten westen en andere windrichtingen was. Jos had minder geluk, z’n matrak kwam door de val op een intiem plaatske terecht, met als gevolg dat z’n klokkenspel een beiaardconcert gaf, waar menig beiaardier een puntje aan kon zuigen.
’t Schoonste van al was dat den Toone, op het punt stond zijn vrouw te betrappen met haar minnaar. Hij had de ladder, die notabene van de veldwachter geleend was, jaren terug, tegen zijne achtergevel gezet om alzo in de slaapkamer te kunnen kijken en hen op overspel te betrappen. Zijn camera in de aanslag stond hij juist op het punt om de film van z’n leven te maken, toen plots alle licht wegviel. Verdomme, riep hij, maar die verdomme was er te veel aan en z’n ladder schoof weg. Zo ook Toone. Hij kwam terecht bij z’n buurman, los door het dak van z’n nieuw duivenkot. Resultaat ? Een gebroken rug en vierendertig duiven zo plat als een vijg. De hond trok zich los en ging op de loop, recht de straat op, want de poort stond nog open. Hij zag aan de overkant een bekend gezicht . Dat van den facteur, die hij z’n versgeslepen tanden in z’n dik achterwerk plantte, want die herkende hij zelfs zonder uniform. Geloof het of niet, den facteur sprong van de pijn en ’t verschieten de haag over en kwam terecht bij de fokstier van boer Verweyen. Die was juist een koe aan het dekken, de stier bedoel ik hé? De stier dacht: “ Helaba, niet met mij, geen pottenkijkers bij m’n minnespel!” en zette de achtervolging in op de arme facteur; die geramd werd alsof er een bulldozer over hem reed. Zo ziet ge, beste lezer, ’t was dus inderdaad een wreed accident, ge vraagt je soms af hoe een dubbeltje rollen kan hé?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage