GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

dinsdag 22 januari 2008

Proficiat, en de naam is..........?

Proficiat, en de naam is……..?



Een nieuw personeelsblaadje werd in WMH boven de doopvont gehouden. Het dopelingske luistert naar de originele naam van KaDéeke. Het kindje deed z’n oogskes open en begon spontaan te huilen, toen hij zag met welke meter en peter hij opgescheept zat. Het blaadje, niet veel groter dan een zakdoek, is er voor en door het personeel.
De redactie wil zich concentreren op het reilen en zeilen van WMH. Voorwaar een mooi initiatief van de nieuwe directie. Moge KaDéeke een band smeden tussen directie en personeel.
Naar verluidt zou de volgende editie van start gaan met diepgaande interviews van personeelsleden. De journalist van dienst, waarvan ik de naam vergeten ben, zou de interviews publiceren in het volgende nummer van KaDéeke. Wat mij volstrekt logisch lijkt, anders moet ge geen interviews doen.
Het is de bedoeling dat het personeelsblaadje uitgroeit tot een volwaardig tijdschrift, waarin éénieder zijn of haar ei kwijt kan. Kritiek op het beleid mag, in alle openheid, gegeven worden. Zolang het maar gefundeerd is en niet leidt tot tweedracht tussen de personeelsleden onderling en de directie anderzijds.
In het eerste nummer wordt er opgeroepen tot een pax intramuros. ’t Zou bijna tijd gaan worden hé? De oproep viel niet in dovemansoren, ’t schijnt dat de gratis uitgedeelde suikerbonen, er veel toe bijgedragen hebben. Na controle van de dopingcel, bleek iedereen positief ingesteld te zijn. De alom gekende en overgewaardeerde GoNo, schitterde door afwezigheid. Waarvan nota. En akte. (Van berouw?)
Als schrijver/ dichter liet hij me weten, dit een schitterend initiatief te vinden en belooft hij het blaadje stiekem te lezen.
Wat hem opviel is, dat ze bij WMH een schrijver/dichter in huis hebben en geen gebruik maken van z’n capaciteiten op dat gebied. Misschien is men bang van z’n radde tong, z’n scherpe pen en z’n nimmer aflatende ironie en sarcasme. Maar wat niet is, kan nog komen. En zoals Cicero ooit zei: “’t Kan verkeren hé?”.
’t Kan ook zijn, dat die zogenaamde schrijver/dichter, denkt dat hij het kan en z’n ego een beetje te groot is. Of het doodeenvoudig niet kan? Maar da’s voer voor de analysten, psychologen en andere aanverwante beroepen.
Men kan misschien eens een ideeënbus plaatsen, ter verbetering van de algemene werksfeer. Lijkt me niet zo moeilijk, om op voorgedrukte formulieren uw mening kenbaar te kunnen maken. ’t Is ook een handig meetinstrument over wat er het personeel nauw aan het hart ligt. En zijn er geen ideeën, dan is het toch een bewijs dat alles goed gaat in WMH hé?
Maar laat ons hopen, dat de nieuwste telg een lang leven beschoren is. Daarom klink ik op de literaire inspanning die zal geleverd worden, nu en in de toekomst.
Ik wens de boreling een lang en vruchtbaar leven, in dienst van WMH en zeker in dienst van het personeel.
Waarom geen t-shirts maken met opschrift : WMH- crewmember ? In combinatie met een badge, waarop duidelijk uw naam en functie, binnen het bedrijf staan, is het voor de potentiële klant altijd goed om te weten tot wie hij zich wendt. Indien er eventuele klachten zijn; weet men direct wie er de oorzaak van is hé? Maar dit buiten beschouwing gelaten.

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage