GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

vrijdag 23 november 2007

Kijkje in de toekomst.......

Kijkje in de toekomst........


Vandaag, is het 10 jaar geleden dat UNO-troepen Brussel bezet hebben en België van de ondergang gered hebben. De UNO-blauwhelmen kwamen er op verzoek van Koning Albert II . Na aanslagen van een kleine beweging, die streefde naar de onafhankelijkheid van Vlaanderen, waarbij onschuldige slachtoffers vielen, vond de toenmalige regeringscoalitie van christen-democraten/groenen/socialisten en liberalen, het welletjes en kondigde de noodtoestand af.
Koning Albert II, opperbevelhebber van de Belgische Strijdkrachten, ontbond daarop het parlement en installeerde een Raad van Wijzen, waarin ministers van staat, professoren, vertegenwoordigers van vakbonden en werkgevers zetelden. De Raad van Wijzen zou hoogstens 2 jaar zetelen tot het land terug stabiel zou zijn.
Vlamingen en Walen stonden met getrokken messen tegenover elkaar en riepen 10 jaar geleden éénzijdig de onafhankelijkheid uit van hun regio's. De Duitstaligen hielden zich afzijdig en beloofden geen aanspraak te maken op hun recht om zich bij Duitsland te voegen.
Anders was het gesteld met het Brussels Gewest, die niet meer wist waar de molen draaide. Na een mislukte bestorming van het Operagebouw en de Beurs, moesten ze zich terugtrekken in de Zennevallei, waar ze omsingeld werden door koningsgezinde troepen.
Om alle misverstanden te vermijden, werden deze troepen vervangen door UNO-blauwhelmen, die overgingen tot de ontwapening van de Brusselaars.
Het 10-jarige jubilee werd afgesloten met een Te Deum in de basiliek van Koekelberg, alwaar talrijke prominenten,zowel politieke als militaire, aanwezig waren. Na afloop was er op het Paleis van Laken een galadiner ter ere van Zijne Majesteit Koning Philppe I en Hare Majesteit Koningin Mathilde. Uit het buitenland waren Koning Willem-Alexander en zijn gemalin Maxima, Koning William van Engeland, en nog vele gekroonde hoofden aanwezig. Ook paus Johannes-Paulus III was aanwezig, en vele andere kerkelijke leiders.
Het Te Deum werd integraal uitgezonden via internet en sateliet en had kijkcijfers schommelend tussen de 1 à 1,5 miljard kijkers. Ter vergelijking: de mislukte bestorming in Brussel had amper 25 000 kijkers, dit omdat er een staking bezig was bij zowel de toenmalige RTBf als BRT1. Ook was het tijdstip nogal ongelukkig gekozen, daar het juist Ramadan was en vele moslims weigerden te vechten in die periode.
Meer nieuws volgt later, na de reclameboodschappen, die voor één keer maar twee uur zal duren en waarschijnlijk onderbroken zal worden door de Vlaamse thriller: “Papa, ik wil koning worden!”

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage