GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 5 november 2007

Ei van Columbus.........

Man beweert ei van Columbus gevonden te hebben......


Een assistent aan de universiteit van Lima, in Peru, beweert dat hij het ei van Columbus gevonden heeft. Na jarenlange archeologische opzoekingen, is hij er van overtuigd dat het ei van Columbus zich nog steeds moet bevinden in het wrak van de Pinta. Het wrak van de Pinta, bevindt zich zoals u weet, in de omgeving van het eilandenrif "Los Grandos Barrièros". De Pinta verging er met man en muis na een hevige storm ter hoogte van het middenrif. De enige overlevende, ene Luis Vega, schreef z'n verhaal neer en beweerde dat men juist het ei van Columbus wou breken, toen het schip op de klippen liep.
Het ei zou zich in een hermetisch afgesloten jampot bevinden en is waarschijnlijk toegedekt door de modder. Wat zou verklaren dat het ei van Columbus nog perfect eetbaar zou zijn.
De nabestaanden van Christoffel Columbus hebben het ei al opgeëist en willen het bij z'n andere twee eitjes zetten in het gelijknamige museum.
In dit museum zijn, naast de eitjes van C.C. ook beroemde cojones te zien van wereldvermaarde stieren en toreadors.
Men beweert zelfs een eitje van Napoleon Bonaparte in de collectie te hebben.
Napoleon is gestorven aan syphilis en arsenicumvergiftiging. Veel zal er wel niet te zien zijn aan dit object. Maar toch........
We houden u verder op de hoogte.

GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage