GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zaterdag 7 maart 2009

Weetjes.....

Boete voor wanbetalers zorgverzekering verdwijnt

Wie de verplichte jaarlijkse bijdrage van 25 euro voor de Vlaamse zorgverzekering te laat betaalt, krijgt daar vanaf 2010 geen administratieve boete meer voor. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van Welzijn Veerle Heeren (CD&V). Maar wie de bijdrage niet betaalt, zal wel nog altijd een boete krijgen.

Verplicht
De zorgverzekering komt tussen in de niet-medische kosten van wie zorgbehoevend is. Ze is verplicht voor wie in Vlaanderen woont. Iedereen moet jaarlijks bijdrage van 25 euro betalen.

42.000 boetes
Wie die bijdrage drie jaar na elkaar niet of te laat had betaald, krijgt een boete van 250 euro. Vorige maand werden er zo 42.000 boetes verstuurd. Hiertegen was protest gerezen. Zij die wel betaald hadden, maar dan wel te laat, kregen immers een even hoge boete al zij die helemaal niet betaalden.

De boete voor laattijdige betalers verdwijnt nu vanaf volgend jaar. Het wijzigingsdecreet van minister Heeren (CD&V) dat die boete doet verdwijnen, is vandaag door de Vlaamse regering goedgekeurd. Het ontwerpdecreet gaat nu naar het Vlaams parlement. (belga/eb)

06/03/09 20u05
De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden.


Belastingen 11.000 werklozen en gepensioneerden fout berekend




Zo'n 11.000 belastingplichtigen, hoofdzakelijk gepensioneerden en werklozen, krijgen binnenkort een brief van de fiscus in de bus met de melding dat ze meer belastingen moeten betalen.

De belastingaanslag die ze in december of januari ontvingen, was fout berekend, erkent topman Carlos Six van Financiƫn. Daarom moeten ze nu bedragen tussen 120 en 600 euro bijbetalen.

De zoveelste misser van de belastingen is volgens Six toe te schrijven aan een "onjuiste interpretatie" van een nieuwe wet die een extra belastingvermindering toekent aan gepensioneerden en vervangingsinkomens. (belga/mvl)

07/03/09 08u15
De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage