GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 27 oktober 2008

Crying in the rain.........

“ En Sofie, ge zijt zestien, ge moogt zelf beslissen bij wie ge wilt wonen....”
“ Moet ik dat nu, onmiddelijk, meneer de rechter ?”
“ Laat ons zeggen dat ge even op de gang gaat wachten en als ik u terug binnen roep, hoop ik dat ge een beslissing genomen hebt, Sofie......”

“ En Sofie, bij wie gaat ge wonen ?”
“ Bij geen één van de twee, meneer de rechter.....”
“ En mag ik weten waarom ?”
“ Jazeker, meneer de rechter. M'n vader is een zuiplap en als 'em gezopen heeft kan hij z'n poten niet thuis houden. Werken doet hij niet en als hij iets doet, is 't in 't zwart. Om zijne zuip te kunnen betalen. Ons ma ligt een ganse dag in bed. Meestal bij de buurman. Haar armen zien blauw van de drugs die ze inspuit. Vraag haar de naam van haar dochter en ze weet het niet. M'n oudste broer zit in de gevangenis wegens slagen en verwondingen aan ons eigen grootvader, omdat die geen geld wou geven voor een nieuwe auto.
M'n zusje is er vanonder getrokken met een Algerijn en die wil haar niet laten op bezoek komen, bang dat ze niet terug zal keren. Rest er alleen nog onzen Blacky, maar die zit onder de vlooien en heeft schurft.
Zeg nu zelf, meneer de rechter, als u moest mogen kiezen, wat zou u dan kiezen hé ?”

In afwachting van een beslissing van de jeugdrechter, zit Sofie opgesloten in een jeugdinstelling. Haar ouders (? ) moeten voorkomen voor kinderverwaarlozing.
Sofie staat op de wachtlijst voor een pleeggezin. Ze zit er nu al ruim zes maanden. Haar ouders zijn ontzet uit de ouderlijke macht en leven verder zoals voorheen.....Gescheiden.
Dit verhaal is echt gebeurd en daarom zo schrijnend......

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage