GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

donderdag 29 mei 2008

Een staaltje van........

Beste medewerker, medewerkster;

Het doet mij genoegen u zo talrijk te mogen verwelkomen op deze heuglijke dag. Zoals jullie zullen gemerkt hebben, zijn er de laatste maanden een paar belangrijke wijzigingen in onze Firma doorgevoerd.. Deze veranderingen waren noodzakelijk om onze Firma de 21ste eeuw binnen te loodsen. Het is evident en voor de hand liggend, dat wij niet over één nacht ijs gegaan zijn bij het doorvoeren van deze belangrijke, maar o zo noodzakelijke veranderingen. We hebben gekozen voor een resolute en drastische nieuwe aanpak. Dit is ook de reden dat we een volledig nieuw bestuur verkozen hebben.
Onze Firma was dringend aan verjonging toe, willen we blijven meespelen op de economisch markt. Een economische markt die onderhevig is aan de dagelijkse schommelingen van de inflatie. Maar samen met ons nieuw bestuur, samen met u allen, zal onze Firma terug sterk staan. Wat zeg ik ? Samen zullen we terug aan de top staan. Mag ik dan ook van u vragen om solidair te zijn met onze Firma ? Als het ware, onze solidariteit te bundelen ?
Het is zeker onze bedoeling niet een heksenjacht te ontketenen, maar zoals u weet, zijn er altijd wel een paar rotte appelen, die gans de mand verzieken. Welnu, die kankergezwellen gaan we wegsnijden, het mes er in zetten, chirurgisch verwijderen. Onze Firma moet blaken van gezondheid en dynamiek. Onze Firma moet er boven uit steken qua inzet, doortastendheid, vriendelijkheid tegenover de klant. Iedereen, van hoog tot laag moet zich hier thuis kunnen voelen. Iedereen moet onze Firma zien als een veilige thuishaven, waar men kan binnenvaren en schuilen, als er een storm opsteekt. Onze deuren staan wagenwijd open, onze oren zijn luisterende oren. Onze ogen zijn ziende ogen. Steken er problemen de kop op, vertel ze ons. Wij zijn er voor u en met u. Dat noemen wij transparantie.
Er zullen zich ongetwijfeld nog problemen voordoen, da's normaal . Maar als we samen aan deze problemen werken, samen onze schouders onder deze nieuwe aanpak zetten, komen we er wel uit. Deze nieuwe aanpak vergt veel van jullie, medewerkers en medewerkersters, het zal niet altijd even gemakkelijk zijn. We breken met het verleden, kijken naar de toekomst, de toekomst die dankzij jullie tomeloze inzet een rooskleurige toekomst is.
Daarom wil het ganse nieuwe bestuur jullie van harte danken, omdat jullie samen willen verder werken aan deze toekomst. Mogen wij vragen om onze Firma hoog in het vaandel te voeren en in jullie vrije tijd, onze Firma blijvend te propageren ? Zodat wij de concurrentie steeds een stapje voor zijn ? Jullie zijn de Firma, jullie maken de Firma tot wat ze nu is......
Ik geef nu het woord aan onze nieuwe directeur van het Economisch Planbureau, een bureau die in het leven geroepen is om al onze doelstellingen te verwezenlijken. Het woord is aan de heer W. Indbuil, die een uitéénzetting zal doen over de doelstellingen en het financiële haalbare van de nog te verwezenlijke projecten.
Het woord is aan u, meneer W.Indbuil.......

Kameraden, sorry, beste vrienden, beste medewerkers en medewerkersters..........

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage