GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

vrijdag 25 januari 2008

Verhaaltje voor het slapengaan…..

Roodkapje woonde nu al een paar weken in, bij Sneeuwwitje en de zeven dwergen.
Ze begon het zo stillekesaan op haar heupen te krijgen om steeds naar haar oma te moeten lopen, die diep in het bos woonde. Heimelijk was ze verliefd geworden op één van die dwergkabouters. En zoals het met verliefden gaat, ook in een sprookjesbos, wilde ze bij haren Flappy zijn. Ze noemde hem Flappy, omdat hij zulke grote oren had. Net als de wolf hé?
“ Zeg, Sneeuwwittteke, wilde gij nie ne keer naar ons bomma gaan? ‘k Zal ekik wel den groten kuis doen en ’t eten klaarmaken?” vroeg ze met de mooiste glimlach, die ze in huis had.
“ Allé, Roodmutske, ‘k sta hier juist voor mijne spiegel een klappeke te doen over wie de mooiste is van ’t land, en ‘k heb uwen naam nog niet gehoord, zulle!”
“ Maar voor ene keer, toe Sneeuwvlokje?”
“ Vraag het aan mijne chocoprins, die meer met z’n wit paard bezig is, dan met mij”.
“ Zeg, Chocoprinske, ‘k moest vragen van ons Sneeuwklokje of dat gij niet naar ons bomma kunt rijden met haar mandje eten voor deze week. Met uw wit paardeken zijt ge er op een half uurke en nog voor dat ’t donker is, terug thuis.”
“ Maar natuurlijk, m’n socialistje, voor jou doe ik alles hé?”
“ Alles, prins Chocomelk, alles?”
“ Ja hoor, m’n communistje, heb ik al gezegd dat dat rood mutske u schattig staat?”
“ Nee, ge hebt sedert dat ge hier bij Sneeuwtapijtje ingetrokken zijt, nog geen woord tegen mij gezegd, ook niet als ik in mijn rode bikini m’n teennagels aan ’t lakken was.”
Als ze moest kiezen tussen diene Flapdrol en Chocovit, dan was de keuze rap gemaakt, dacht ze. Chocooke zou vroeg of laat koning worden en dan werd zij koningin Roodkapje I.
“ Awel, als ge terug van ons bomma zijt, gaan we eens serieus een klappeke doen hé?”
“ Ik weet een plaatske waar we gerust zullen zitten, zonder die dwergchimpansees, die een godganse dag lopen te leuteren van heiho,heiho……”
“ Waar m’n Rood Capuchonneke?”
“ In dat peperkoeken huisje, van die ouwe heks. Dat staat al lang leeg en daar komt niemand hé? Daarbij, die toverknol hebben ze gekookt, gevierendeeld, met pek overgoten en een beeetje geradbraakt. Weliswaar niet in die volgorde, maar ’t scheelt toch niet veel!”
“ Okay, Red Lady, ‘k zal er zijn en trek maar dat rood négligéeke aan hé?” sprak hij met een Oxfordaccent, kwestie van te tonen hoe erudiet hij was.
Rood-en –nog wat dacht: “ Verrek, hoe weet die dat van dat baby-dolleke ?”.

En zo beste vriendjes en vriendinnekes, Sneeuwwitje mocht dan misschien, na haar zoveelste face-lift en optrekking van bepaalde lichaamsdelen, de mooiste zijn van ’t land…….. Maar haren prins was ze kwijt aan de eerste de beste met een Rood Kappeke.
‘k Moet toegeven , ze stond er sexy mee en zag er stukken jonger uit dan die opgetutte Sneeuwwitje. Spijtig dat diene prins compleet verdwaalde in ’t bos en terecht kwam bij
de drie biggetjes. Maar da’s een ander verhaaltje.
Slaapwel, lieve mensen, oogjes toe en als ge geluk hebt, krijgt ge vanavond een nachtmerrie, waarvan je haren ten berge rijzen. Of wilt ge dat ik eens een nachtmerrie beschrijf of neerpen? ’t Is maar een woord hé?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage