GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

donderdag 13 augustus 2009

Koning ruilt bootje van 1,5 miljoen voor eentje van 4,6 miljoen



12/08 Koning Albert en koningin Paola hebben een nieuw luxejacht: 27 meter lang, catalogusprijs 4,6 miljoen euro. Hun vorige schuit, de kleinere maar supersnelle Quator van 1,5 miljoen euro, staat te koop.

Het paleis heeft nooit ruchtbaarheid gegeven aan het nieuwe jacht, dat al sinds vorige zomer in het bezit is van Albert en Paola.

De nieuwe Alpa (van de beginletters van ALbert en PAola) is de opvolger van hun vorige grote jacht, dat ze in 2007 verkochten. “De Quator die ze toen kochten was een tijdelijke oplossing”, zegt Luc Van Ooteghem, woordvoerder van het paleis.

Die Quator is ook maar de helft zo groot, maar hij haalt wel 75 km per uur. Volgens kenners is het meer een sportboot, en niet echt comfortabel.

“Het nieuwe jacht hadden ze al in 2006 besteld”, zegt Van Ooteghem. “Maar het is pas een jaar geleden opgeleverd. Het is blijkbaar op bestelling gemaakt, ja.”
21 juli-toespraak

De N-VA plaatst de aankoop van de vorst tegenover zijn recente 21 juli-toespraak, waarin hij “het materialisme in de samenleving” op de korrel nam.

Kamerlid Ben Weyts wil dat zulke aankopen niet meer gefinancierd kunnen worden met belastinggeld.
Weetjes:

* Het jacht heeft een defibrillator aan boord, een toestel dat bij een hartfalen met elektrische shocks het hart op gang kan brengen.

* Vorig jaar brachten Albert en Paola 44 dagen door op hun jacht

* Alberts fortuin zou, op basis van gegevens van het paleis, rond 12 miljoen euro schommelen. Volgens sommige bronnen bezit hij 15 keer meer.

DH

Uit Gazet van Antwerpen

Mijn inziens is deze aankoop verantwoord. Ge kunt toch moeilijk Zijne Majesteit in een roeibootje of pedalo de woeste Middellandse Zee opsturen hé? En als Fabiola aan boord is, is het al moeilijk genoeg om niet te kapseizen,gezien haar coiffure.
En de crisis is er voor de arme mensen, die hadden maar moeten sparen toen het beter ging. Altijd die kritiek op de Koninklijke Hofmakerij, de koning is ook maar een mens, weliswaar een rijke maar toch. Eerlang zal hij zich terugtrekken in Opgrimbie, hij als pater en Paola als non. Al hun bezittingen zullen ze overdragen aan hun kinderen. En zo zal het sprookje een einde kennen die niemand voorzag. Ze leefden nog lang en gelukkig tot ze voor God zullen verschijnen, die hen zal vragen:" Hoe hebt gij uw leven doorgebracht?"

GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage