GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 16 maart 2009

Christus verschijnt in kussen




Christus verschijnt in kussen

Het stadje Saint-André op het Franse eiland Réunion is sinds dit weekeinde in rep en roer door een goddelijke verschijning in een plaatselijk kerkje. In de plooien van het rugkussen van de stoel van de priester is het gezicht van Jezus Christus te zien. Volgens de gelovigen althans.

Volkstoeloop
Het wonder veroorzaakt een enorme volkstoeloop naar de Jésus-Miséricordieux-kerk in Saint-André, een stad met 50.000 inwoners in het noordoosten van het eiland in de Indische oceaan. Het verkeer staat tientallen kilometers vast. Sinds zaterdag trekt een enorme menigte van nieuwsgierigen voorbij het kussen om de verschijning met eigen ogen te zien.

Tenten
Vanwege de drukte wordt de bezoekers slechts enkele minuten toegang gegund tot de kleine kerk. Duizenden bidden, mediteren en fotograferen in het godshuis. In de nabijheid zijn tenten opgezet om de toestroomde gelovigen te beschermen tegen de felle zon.

"Je kan Hem voelen"
Antoinette, een 82-jarige parochiaan, zegt tegen de Franse krant Le Figaro met tranen in haar ogen voor de "goddelijke verschijning" te hebben gestaan. Gelovige Lise-May noemt het kerkje een heilige plaats. "Je kunt zijn aanwezigheid voelen, je voelt dat hij er is", zegt een andere parochiaan ontroerd.

"Teken van God"
Vrijdag werd de Christusverschijning voor het eerst opgemerkt door een parochiaan die meteen op de knieën viel toen hij in het kussen het gelaat van Jezus Christus ontwaarde. "Dit is een teken van God", zegt priester Daniel Gavard. (eb)

16/03/09 11u07

De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage