GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

woensdag 24 december 2008

Daar Zijn Ze Weer.......


Holebi-organisaties reageren boos op uitspraken paus

Homorechtenorganisaties verwijten paus Benedictus XVI homofoob te zijn.
Verschillende homorechtenorganisaties reageren bijzonder geprikkeld op uitspraken die paus Benedictus XVI gisteren maakte. Hij zei toen dat het beschermen van de "menselijke ecologie" even belangrijk is als "de bescherming van het regenwoud". Ook de Belgische Holebifederatie reageert ontzet. "Die uitspraak bevestigt de homofobe houding van het Vaticaan."
Pauselijke obsessie
De paus maakte die opmerkingen amper een week nadat de VN hadden opgeroepen om homoseksualiteit wereldwijd uit het strafrecht te halen. "Homoseksuelen zijn een ware obsessie geworden voor de paus", zegt Aurelio Mancuso, van de Italiaanse homorechtenorganisatie Arcigay.
Homofobe kerk
Volgens de Holebifederatie bevestigen deze uitspraken de homofobe houding van het Vaticaan. "Tijdens een actie van de Holebifederatie in Mechelen vorige week werd de negatieve houding van de Kerk tegenover homoseksualiteit al duidelijk. Toen weigerde kardinaal Danneels een gesprek met de demonstranten van de federatie."
Zondig
De katholieke kerk noemt het homohuwelijk zondig en is sterk gekant tegen het voorstel van de VN om homoseksualiteit uit het strafwet te bannen. Volgens het Vaticaan impliceert het document de mogelijkheid dat landen die het homohuwelijk niet erkennen nu onder druk komen te staan om dat wel te doen. (belga/adb)

23/12/08 18u12
De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage