GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

woensdag 24 december 2008

GoNo's Klare Kijk Op.......

Soms word ik kotsmisselijk als ik die heertjes en dametjes politici bezig hoor op tv. Bij sommigen kan je zelfs de schaduw van hun ego zien. Ik denk dat ze allemaal weinig kans maken om in de hemel terecht te komen. Gezien de vele leugens en dito valse beloften die ze de mensen wijsmaken. Zouden ze nu zelf geloven dat wij dit nog allemaal slikken ? Gisteren stond ene Bart Somers en ene Dewaele te grienen, dat de koning hen nog niet geconsulteerd had en de SP.a wel. 't Waren precies twee kleine kinderen van wie ze hun bollekes afgepakt hadden. Ik word ook kotsmisselijk van steeds de nadruk te leggen op het feit dat de liberale familie (?) de grootste partij van dit apenland is. Primo: de liberale familie bestaat uit 2 partijen. Open VLD en de MR, als ik mij niet vergis. Secundo: Open VLD heeft bij de vorige verkiezingen een schop onder haar kont gekregen, de MR heeft in het Waalse landsdeel gewonnen. Zo simpel ligt het.
Maar nu met de val van de regering gaat het hem niet meer om de crisis die er heerst in dit land, 't gaat hem veeleer om de crisis die er heerst in de politieke partijen. Geen enkele van die zogenaamde democratische meerderheidspartijen heeft zin om naar de kiezer te stappen. Bang om de pandoering van hun leven te krijgen. Bang om voor jaren op de oppositiebanken te belanden. Bang om hun vetbetaalde ministerpostjes kwijt te geraken. Of hun mandaten in één of ander nevenbedrijf.
Iedereen moet de autogordel dragen, Miet Smet niet. Zou ze in verwachting zijn en een briefje van de dokter hebben ? Er stonden verscheidene politiemannen op te kijken, waarom gooiden ze haar niet stantepede op de bon ? De wet is toch de wet ? Ze liep over van glorie omdat haren Wilfried nog een keer mocht opdraven als depanneur. Terwijl normaal die rol weggelegd is voor Jean-Luc Dehaene. Die nog steeds denkt z'n vroeger rol te kunnen spelen als bulldozer en nog steeds z'n minachting toont voor de pers en het publiek. Maar de oude krokodillen komen terug ( gemiddelde leeftijd tussen de 70 en de 100 jaar ) en ze hebben allemaal een aureooltje. Maar ze vergeten allemaal één ding, het zijn zij die, als ze vroeger aan de macht waren, het land opgezadeld hebben met een torenhoge staatsschuld.
Het zijn zij, die hun kinderen in de politiek geloodst hebben. Daar plukken wij nu de vruchten van. De onbenullen die pronken met de naam van hun vader of moeder. Die zelfs te lomp zijn om achter de vuilkar te lopen, bij wijze van spreken en met respect voor die mannen en vrouwen, want die werken tenminste nog.
Moest er morgen een revolutie uitbreken , zitten ze allemaal op de boot naar Engeland. Om asiel te vragen.
Dit land heeft geen crisis. Dit land heeft een overschot aan politici en politieke partijtjes van twee man en een paardenkop. Die allemaal het warm water uitgevonden hebben. Alleen lekken hun kraantjes wat veel.
Democratie ? Waarom wordt het Vlaams Belang dan niet geconsulteerd ? Met 800 000 stemmen, toch een serieus deel van de bevolking ? Hier is geen democratie, al lang niet meer. En de chaos wordt groter en groter.
Tot de bevolking er echt genoeg zal van hebben en die dag lijkt me niet meer zo ver af te zijn......

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage