GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zondag 16 november 2008

Pleidooi voor een warme vorst.......

De koninklijke familie krijgt in 2009 opslag, een aanpassing omdat 't leven zo duur geworden is. En zeg nu zelf, ge kunt toch moeilijk willen dat gans die familie honger lijdt ? Als we de asielzoekers helpen, dan ook ons eigen zeer gewaardeerde koningshuis. Die mensen hebben er ook niet voor gekozen om koning, prins of prinses te zijn. Ze zijn toevallig in de verkeerde wieg geboren. Die dotaties liggen vast bij wet en ge kunt niet verwachten dat het staatshoofd de wet overtreed, de koning staat boven de wet. 't Zijn z'n ministers die verantwoordelijk zijn in alles wat hij doet of zegt. Daar hebben ze bij de oprichting van dit landje voor gekozen. De koninklijke hofhouding kost geld, veel geld. Maar ministers en kabinetten ook. En zeg nu zelf, zo'n bejaarde koning dat straalt toch iets uit hé ? Al die scholen en bejaarden, die langs de kant met Belgische vlaggetjes staan te zwaaien, dat roept toch een zekere vorm van vaderlandsliefde op ? Koningin Paola weigerde om op een bankje te gaan zitten voor de Taj Mahal, in Indië. Bijna een diplomatieke rel, wat een affront voor die Indiërs. Niemand vroeg zich af of Paola soms geen last had van aambeien ? Maar het siert de koningin dat ze niet plooide voor het gezaag van die journalisten, die geen mooie plaatjes konden schieten.
Als ge weet dat Jean-Luc Dehaene ook op dat bankje gezeten heeft, 'k zou er ook niet gaan zitten. Ik zou niet willen gelinkt worden aan het boegbeeld van Dexia. Zeker niet in deze barre tijden.
Het grootste deel van de pree van onze koning gaat op aan personeelskosten, onderhoud van z'n buitenverblijf in Spanje, Frankrijk en eigen land. Maar ik vermoed als hij niet toekomt, de Belgische Staat wel zal bijleggen.
Als prins Laurent beroep kan doen op de marine, waarom de koning dan niet op de staat hé ?
En zeg nu eerlijk, onze Vorst is toch het prototype van een vorst die dicht bij het volk staat. Altijd goedlachs en niet vies van een goeie mop. Moesten al die politici zijn zoals onze koning, dan zou er wat afgelachen worden in 't parlement.
Dus er is geen reden tot klagen omdat die koninklijke en prinselijke familie een beetje opslag krijgen. Ik las in de krant dat de meesten meer en meer op vakantie gaan met een cruiseschip. 't Moet zijn dat er voor sommigen totaal geen crisis is, ik moet niet op vakantie gaan, daarvoor zijn m'n middelen ontoereikend. Maar vlak voor de verkiezingen zullen we met z'n allen ook opslag krijgen. Eerst moeten we de tering naar de nering zetten. Na al die junkfood van Quick en Mc Donald kan het geen kwaad, de broekriem wat aan te spannen. En met de feestdagen in 't vooruitzicht zeker en vast hé ? En wie zegt dat die zes procent opslag niet ter compensatie is, van het verlies dat ze geleden hebben bij hun banken ? Of zit de ganse koninlijke familie ook bij de Banque de Suisse ?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage