GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

vrijdag 21 november 2008

De Redding is nabij.........


De redding is nabij......

Wanneer gaan ze eens positief nieuws brengen in de media ? Het ene schandaal na het andere barst hier los in dit godvergeten gat. Politieke debatten bestaan alleen nog om één of ander schandaal aan 't licht te brengen. 'k Heb er niks op tegen dat vuile potjes opengegooid worden, maar het ruikt soms meer naar politieke afrekeningen met de verkiezingen in 't vooruitzicht. Wat kan mij het schelen, dat Van Hecke een affaire heeft met Morel ? So what ? Maar om nu ook al hun e-mails ter grabbel te gooien, lijkt me wel een beetje vergezocht. Wie heeft daar nu baat bij ? De media voelt zich onaantastbaar, de media voelt zich verheven boven de wet, de media doet maar. De schade die ze personen berokkent, wordt wel rechtgezet met een recht van antwoord. Vrijheid van mening en vrijheid van pers moet er zijn, maar niet ten koste van alles. Ergens zijn er grenzen die men niet overschrijdt. Er is geen enkele krant die nog objectief is, ze zijn allemaal wel gelinkt aan één of andere partij. Uit wie zijn hand men eet, de taal men spreekt hé ?
En terwijl die zwaarbetaalde politiekers elkaar zitten af te maken, glijdt het land verder en verder weg in een stinkend moeras. Na de banken, die we gered hebben met ons belastinggeld, is het binnenkort de beurt aan de auto-industrie.Dan volgt de petrochemie. En als we die gered hebben, zullen de grootwarenhuizen ook gered moet worden, gezien de verminderde koopkracht en de rekken die vol blijven liggen. Ene Onckelinx roept op om zoveel mogelijk schulden te maken, om de economie op te krikken. De vraag is natuurlijk waar ze dat geld vandaan gaat halen om schulden te maken. Ze bakte er vroeger al niets van op Justitie, laat staan op Economie. Zit die wel op Economie ? Die ministers hebben zoveel departementen, dat een kat haar jongen er niet meer vindt. Dus, beste burgers, als ik de lijn doortrek, moeten we met ons allen nog meer schulden maken, zodat het terug beter gaat in dit prachtig landje ? We zadelen generatie na generatie op met schulden. We kunnen ons dat niet permiteren, we zijn Amerika niet.......
We leven in een consumptiemaatschappij. Dus we moeten ons geld blijven opdoen aan dingen die we niet nodig hebben. Aan luxeproducten, ons in de strot geramd door reclamejongens en marketingstrategen. En het is altijd nieuwer en beter. Verdomme, of ik nu was met Dixan of met bruine zeep, de bedoeling is dat mijne was proper is, dunkt me. Of ge nu rijdt met een BMW of met een Dafke, ge staat toch allemaal in de file en ge moogt niet meer dan 120km/u rijden. Of ge nu een LCD-tv hebt of een tv met gloeilampen, de bedoeling is dat ge wat entertainement hebt, maar die is ook al ver te zoeken met die kutzenders en hun reclame. En kunnen we het niet betalen, geen probleem. De banken zijn er voor ons en met ons. Een lening is zo gefikst, in twintig minuten nog wel. Tot die potverteerders van banken, tot de conclusie komen, dat hun geld op is, wegens verkeerde beleggingen. Uw geld en mijn geld.
Maar geen paniek. De staat ( wij dus ) zal hen wel enkele miljarden toestoppen om uit het slop te geraken.
Gelooft ge dat nu echt ? Gelooft ge nu echt dat zo'n stuk onbenul van een politieker, die niet meer herkozen geraakt, toezicht gaat houden op wat die mafketels van een CEO's uitvreten met ons belastinggeld ?
Er zal veel volk komen kijken, zei m'n opa altijd. Eens benieuwd hoe die verkiezingen in 2009 zullen aflopen. Men heeft nu al geen regering omdat ze geen echte coalitie kunnen vormen, wat zal het zijn in 2009 ? Er zullen nog meer lijken uit de kast vallen, tegen dat het zover is, let op m'n woorden......
Jan met de pet ondergaat en vreet z'n kas op, wachtend tot dat ultieme moment in 't stemhokje......
En de politiekers ? Die doen waar ze goed in zijn. Ze zaten aan 't buffet, vraten hun buikske vol, deden een plas en alles bleef zoals het.........was!

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage