GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

dinsdag 14 oktober 2008

GoNo's Klare Kijk op........

Op de G-top in Parijs, was Sarkozy verontwaardigd dat er een lek ontstaan was naar de journalisten toe.
Hij keek daarbij beschuldigend naar z'n Belgische vrienden. Van Sarkozy is geweten dat hij een driftkikkertje is en niet met zich laat sollen. Reynders stond erbij en moest z'n lach inhouden, om geen peer op zijn façade te krijgen van de Franse president.
Sarkozy, die al geen hoge dunk van de verzamelde pers heeft, kon amper zijn Franse colère inhouden.
Kwam er nog bij, dat men zijn lege bierkrat gestolen had. Bierkrat die hij nodig heeft om boven zijne pupiter te komen, een Franse president die op en neer staat te springen om bij de mikro te kunnen komen, is geen zicht hé ?
Leterme was er als de kippen bij, om z'n excuses aan te bieden en alles op de Walen te steken. Waarbij hij vergeten was, dat z'n Waalse broeders zoals Sarkozy Frans spraken. Foutje in de regie, zullen we maar denken. Om toch maar terug in de genade van Sarkozy te komen, begon hij dan maar tijdens het galadiner de marsellaise te zingen. Waarop de Duitsers hun op het lijf geschreven “ Deutschland uber alles...” uit volle borst de Louis XIV-zaal inkeilden. De Nederlanders hielden het bij een bescheiden Oranje Boven. En dronken hun van het thuisfront meegebrachte Heinekenzeik. Eventjes was er een opstootje toen Sarkozy een dronken nazi met een snorretje uitbeeldde, maar toen de Duitsers in Blitzkriegslagorde riepen: “ Jawohl, mein Fuhrer ...” besloot Sarkozy er wijselijk mee op te houden.
Al bij al, was het een schone top. Met schoon volk. De beslissingen die genomen werden, zullen ongetwijfeld een neerslag op de bevolking hebben. België bij monde van Reynders en Leterme, hebben beslist alle banken ( ook zonnebanken, tuinbanken, zit-en ligbanken en wat er nog meer aan banken mag bestaan ) op te kopen, om ze nadien aan Frankrijk te verkopen voor de helft van de prijs.......
Frankrijk heeft beslist om België in deze materie tegemoet te komen. Als vriendendienst, welteverstaan.
Duitsland heeft beslist om af te wachten hoe het met België zal aflopen, en vraagt zich af of de crisis in de Belgische bankwereld niet moet opgesplitst worden in een Vlaamse en een Waalse, dit om het communautaire evenwicht te bewaren.
Nederland neemt maar pas beslissingen na het WK-voetbal in 2018. Zij deelden ook mede, dat zolang er Heinekenbier (?) gebrouwd wordt, er geen vuiltje aan de neerlandse lucht is.
En zo, beste vrienden, is het bijna onmogelijk om nog ergens zwart geld op een buitenlandse rekening te hebben. Nu weet iedere regering waar het geld zit, dus zelfstandigen met een spaarpotje, houd u vast aan uw bretellen . Wat mij verbaast in gans die bankcrisis, is dat ik niets hoor van Zwitserland, toch het bankenland bij uitstek, zou ik zo denken ? Maar misschien staan al die verdwenen miljarden wel op een Zwitserse rekening hé ?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage