GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zondag 12 oktober 2008

Oplossingen à la GoNo......

De oplossing om het begrotingstekort weg te werken :
Een lening van 500 000 € op te nemen bij Dexia, tegen een lage rentevoet en zonder jaarlijkse indexatie.
Een lening van 500 000 € op te nemen bij Fortis, tegen dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven, voor wat hoort wat.
Een lening van 500 000 € op te nemen bij AXA, die zitten nog niet in de prblemen, maar na die lening wel.
Een lening van 4 000 000 000 € op te nemen bij alle resterende banken, spaarfondsen, een verdeelsleutel wordt opgemaakt in functie van grootte.
Simpel als de l'eau de la pompe, in plaats van een begrotingstekort hebt ge een begrotingsoverschot.
Maak van de Atomiumbollen reclamepanelen. Zoiets in de aard van : “ Bij Ijsboerke krijgt ge grote bollen.....” Alle beetjes helpen.
Organiseer opendeurdagen in de gevangenissen. Ge zult versteld staan hoe de kosten van onderhoud, voeding en kleding zullen dalen.....
Zet op iedere hoek van de straat een flitspaal, en zeker daar waar een café gevestigd is, kunt ge ze niet pakken voor snelrijden, dan wel voor openbare dronkenschap......
Laat de politie in burger ruzie maken op straat, er komt altijd volk genoeg op af. Schrijf daarna pv's uit voor verstoring van de openbare orde en niet toegelaten betoging. Kassa, kassa.....
Maak de jeugd wijs dat vandalisme niet meer bestraft zal worden. Gezien de vele camera's is het niet moeilijk om de daders te herkennen. Zeg nadien dat er een communicatiestoornis was tussen de jeugd en het gezag. Bij niet betaling van de boetes, kunt ge beslag leggen op het kindergeld of de inboedels.
Dit zijn maar een paar oplossingen om ons vaderlandje er terug bovenop te helpen, zonder aan de koopkracht te raken hé ?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage