GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

woensdag 8 oktober 2008

Antwoord op lezersbrief......


Als antwoord op een anonieme lezersbrief, kan ik alleen mijn visie weergeven. Ik ben geen psycholoog, of therapeut. Er zijn gespecialiseerde instellingen, die u kunnen helpen. Contacten vind je via huisdokter, politie, ziekenkas en zelfs buurthuizen. Of via ocmw-juridische bijstand. Totaal kosteloos en alle dagen open.

De ik- persoon......

Ik zal je kleren betalen, maar gelieve je te kleden zoals ik het wil......
Ik zal het eten betalen, maar gelieve te eten wat ik wil......
Ik zal je verzorgen als je ziek bent, maar gelieve niet ziek te vallen.....
Ik zal je respecteren, maar gelieve mijn regels te respecteren.....
Ik zal je nog een kans geven, maar gelieve er aan te denken hoe goed ik wel ben......
Ik zal je vriendenkring respecteren, maar ik beslis met wie je omgaat......

Wat doe je met zo'n type van man ? Welke toekomst heb je met met zo'n iemand ? Hoe reageer je op zo'n dictatortje ?

Een man die zulke regels oplegt in een relatie, is geen liefhebbende persoon. De enige liefde die hij kent, is z'n eigenliefde. Met zo'n man, die alleen maar wil krijgen en op commando moet bediend worden naar z'n grillen, is er geen toekomst. Zo'n man wil alleen maar een slavin, die op elk moment van de dag voor hem moet klaarstaan.
Zo'n man kan er zich niet bij neerleggen dat z'n vriendin een eigen wil heeft en zal er alles aan doen om haar volledig afhankelijk van hem te maken. Op financiëel en materieel gebied.
Hij zal beslissen met wie ze mag omgaan, hoe zich te gedragen. Stukje bij beetje, zal hij haar nog overgebleven vrijheid inperken tot er alleen nog zijn leefwereldje overblijft, waarin ze zich mag bewegen. Mits zijn toelating welteverstaan.
Hij zal er voor zorgen dat ze al haar vrienden verliest. Contacten met familie zullen tot het minimum beperkt worden. Hij zal haar woorden verdraaien, manipuleren en haar bij haar vriendenkring zwartmaken. De enige vrienden die ze mag hebben, zijn de zijne.....
In het bijzijn van anderen zal hij haar ophemelen, in de besloten kring van zijn leefwereldje zal hij haar vernederen. Hij zal haar zelfvertrouwen voordturend ondermijnen, zodanig dat ze slaafs zijn bevelen opvolgt.
Hij zal zichzelf een slachtofferrol aanmeten, vleien, smeken, huilen om toch maar z'n zin te krijgen......
Als dit geen effect heeft treedt fase 2 in werking. Bedreigen, roepen, tieren, dreigen met zelfmoord .
Fase 3 is het voordturend lastig vallen van familie, werkomgeving en de weinig nog overgebleven vrienden.
Deze fase is de stalkperiode. Aan deze fase gaan de telefoontjes, sms'sen vooraf. Het voorbijrijden met de wagen waar ze woont of verblijft. Het bespieden, bespioneren met wie ze omgaat en waar ze haar vrije tijd doorbrengt. Alle middelen zijn goed om haar terug over zijn schreef te trekken.
De oplossing? Gewoon alle berichten of smeekbedes straal negeren. Niet op antwoorden, ieder antwoord dat er gegeven wordt, is een toegeving aan zijn wil. Hij blijft uw leven beheersen en dat is toch niet de bedoeling ? Verander van gsm'nummer, geef alleen je nieuwe nummer aan personen die je volledig vertrouwt. Zeker niet aan gemeenschappelijke kennissen van vroeger. Vermijd de plaatsen waar je hem tegen het lijf kan lopen, zorg dat je omringt bent door vrienden die je kan vertrouwen. Bouw aan je nieuwe toekomst, een toekomst waar er voor hem geen plaats meer zal zijn.
Voel je je bedreigd door hem, leg klacht neer bij de politie wegens stalking. Valt hij je voortdurend lastig, leg dan telkens klacht neer. Hoe meer pv's er zijn, hoe vlugger er gevolg zal aan gegeven worden.
Bij zulke personen is er maar één oplossing: -de dreiging van hun vrijheid kwijt te spelen en zelf de bevelen van een ander te moeten opvolgen. De dreiging van zelf de touwtjes niet meer in handen te hebben......

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage