GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 4 februari 2008

't Is gelukt........

't Is gelukt........

Eindelijk, 't is gelukt! M'n pc draait terug op XP, bye bye Vista. Wat een miserie, wat een miserie. M'n schoonzoon heeft er tot 02:00 aan bezig geweest en 't is hem nog gelukt ook. Ik, de grote specialist, was vergeten dat er een cd-rommeke bijzat waarop XP stond.
Twee maanden zitten klungelen om al m'n programs te laten draaien, regelmatig een crashke en een pak grijze haren erbij, wou ik hem al door het raam kieperen. En ik kan je verzekeren, dat het een fameuze knal heeft zo'n vrije val, vanaf het derde verdiep. Vraag het maar aan m'n kat.
Die spreekt al gans de dag en de nacht, niet meer tegen mij, hoe zou dat komen hé?
Maar 't is gelukt, eindelijk kan ik terug scrabblen, rummicub spelen en nog wat van die onnozele spellekes.'t Is eens iets anders dan constant te schrijven of te dichten. Een beetje ontspanning kan geen kwaad in dit al zo jachtig leven hé?
M'n eerste spelleke zit er op, en 'k ben grandioos verloren tegen diene stomme computer. 'k Verdenk hem ervan dat hij serieus vals aan 't spelen is. 'k Heb al gedreigd om er terug Vista op te zetten, maar hij moest er eens goed mee lachen en zei dat ik terug moest opstarten. Zomaar. Zonder boe of ba. Ik vertikte het, want ik ga er van uit dat ik de baas ben.
Baas of gene baas, dat kieken sloot zichzelve af en startte z'n eigen nog eens zelf terug op. Dus voortaan, ben ik heel beleefd tegen diene plastieken bak, en beloof hem om geen illegale copietjes meer te installeren. Wat ik anders ook nooit deed hé?
Hij draait goed, snort als m'n poes en 'k begin te geloven dat het een aanwinst is, ten huize GoNo.'t Is al zover gekomen dat ik complete gesprekken voer met m'n pc. 't Begin van m'n mentale ondergang en rijp voor de psychiatrie, zou ik zo zeggen hé? Allemaal de schuld van m'n kat, die kwaad op me is. 't Is een fabeltje dat alle katten op vier poten terecht komen. De mijne weet nog niet eens dat ze vier poten heeft.
Op hoop van zegen en dat ik nog vele gelukkige jaren met m'n poes en m'n pc mag doorbrengen...........

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage