GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zondag 3 februari 2008

Zaak uitgesteld..........

Hoe komt het toch, dat als men geld moet krijgen, steeds moet wachten?
Ben je dan al in je recht, de tegenpartij zal er wel voor zorgen dat het jaren duurt.
Een ongeval met m’n splinternieuwe brommer, veroorzaakt door een gebrekkige signalisatie, sleept nu al bijna vier jaar aan. Telkens komt de tegenpartij met andere juridische spitsvondigheden af. De ene keer heeft de advocaat z’n conclussies niet kunnen neerleggen, de andere keer is hij ziek en moest een confrater de zaak overnemen. Vervolgens heeft diene confrater de tijd niet gehad om het dossier te bestuderen, omdat z’n vrouw op ’t punt stond te bevallen. Na beraadslaging bij de (H)Orde van Advocaten, hebben ze eindelijk een naam gevonden voor die nieuwe telg, die waarschijnlijk in de voetsporen zal treden van z’n papa. Of minstens in de politiek zal gaan hé? Wat is er mooier dan in ’t familiebedrijf te werken, zou ik zo denken.
Mijn zaak is voor de zoveelste keer uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Waarschijnlijk op de honderdste verjaardag van m’n geboortedag. Uit pure ballorigheid zal ik die gezegende ouderdom bereiken, al was het maar om m’n gelijk te halen hé?

“ Dames en heren, het Hof…..”
“ Welken hof ?” vraag ik, want m’n gehoor is niet meer wat het geweest is.
“ Ge moet rechtstaan, GoNo, uit respect voor ’t gerecht.” lispelt m’n advocaat.
“ Is ’t etenstijd, en wat staat er op ’t menu, als ik vragen mag?”
“ De zaak G. tegen Bouwfirma Cement & Co.”: roept de griffier.
“ U bent meneer G., vertegenwoordigd door advocaat P. Enis?”
“ Jazeker, edelachtbare.”
“ Bouwfirma C&C, vertegenwoordigd door advocaat L. Ullemans?”
“ Inderdaad, edelachtbare.”
“ Edelachtbare, gezien de gezegende leeftijd en verregaande staat van seniliteit, gecombineerd met een hoge graad van de ziekte van Alzheimer, die tot gevolg heeft dat hij de ziekte van Parkinson opgelopen heeft, wat hem op de rand van debilteit gebracht heeft, omdat zijne prostaat het liet afweten en hij totaal afhankelijk geworden is van Viagra om z’n libido enigszins op peil te houden, maar dit buiten beschouwing gelaten, stellen wij voor deze zaak te verdagen tot een later te bepalen datum, gezien ik volgende week op vakantie ga, meer bepaald naar Afrika op safari.
Daarom, edelachtbare, doe ik beroep op uw gezond verstand om mij de kans te geven dit dossier ten gronde te kunnen bestuderen tijdens m’n welverdiende vakantie, zodat er verder geen tijd verloren gaat met deze, voor meneer G. toch wel al lang aanslepende zaak…….?”
“ Is de tegenpartij hier mee akkoord?”
“ De tegenpartij, bij monde van L. Ullemans, verklaart zich hier mede akkoord, maar wenst er op te wijzen dat het ook een beetje aan meneer G. zelf ligt. De normale levensverwachting van de man bedraagt om en bij de 73 jaar. Een leeftijd die meneer G. al ruimschoots overschreden heeft. Met alle respect voor z’n hoge ouderdom, maar ik verdenk hem er van in leven te blijven om z’n gelijk te kunnen behalen. Waarna hij stillekes de pijp aan Maarten zal geven, let op m’n woorden……”.
“ De zaak wordt verdaagd tot 21 april 2099. Zo goed, mijne heren?”
“ Meneer G., u moogt beschikken en gaan of beter gezegd rijden in uwen rolstoel hé?
Da’s een goeie, griffier, da’s een goeie, opschrijven, man…….”

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage