GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 23 maart 2009

Wie is Klein Pierke ?

Men vraagt me soms, wie is toch dat Klein Pierke ?
Klein Pierke is de gewone man van de straat, de arbeider, de bediende, de huisvrouw- of man. De doodgewone sterveling, die niet in een ivoren toren leeft, maar met beide voeten op de grond staat. Die weet hoeveel een brood kost. Die weet wat een pintje kost, die nog voeling heeft met de maatschappij. Die probeert, in tijden van crisis te overleven, in de hoop dat het ooit beter zal gaan.
Maar Klein Pierke is ook degene die uitgezogen wordt, die dient als kiesvee, die jaren aan een stuk dezelfde beloften hoort en uit gewoonte blijft stemmen voor dezelfde partij.
Klein Pierke is de man, die in de kerk het valste zingt. Maar met overgave. Die de wereld gaat veranderen, zij het met iets minder overgave. Die opkomt voor de zwakkeren, terwijl hij er zelf deel van uitmaakt. Die geen onrecht kan verdragen, maar telkens zelf weer onrecht wordt aangedaan. God heeft veel Klein Pierkes geschapen. Ze zijn Z'n voetvolk, Z'n leger. Op het Laatste Oordeel, zullen zij Z'n Koninkrijk in slagorde binnenmarcheren.
Terwijl zij die zo minachtend op hen neerkeken, vanuit hun ivoren torens, de Hemelpoorten zullen zien dicht gaan. En de Heer zal spreken :
“ Ik weersta de hoogmoedigen, maar aan de nederigen geef ik genade....”

Dat, beste mensen, dat is Klein Pierke...

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage