GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zaterdag 16 februari 2008

Nieuwe partij: "De Citroenen "

Kwijtschelding van schulden......


Rookverbod wordt opgeheven......



10% meer loon

Een winstpremie uit te betalen door alle intercommunales.........



De Citroenen....... ( ge gaat er nog van horen!)

’t Is toch wel straf hé? Een minister van Financiën, die in een geheime nota, tegen z’n ambtenaren zegt, dat ze voortaan geen belastingen meer moeten innen.
Want het sop is de kool niet meer waard. ’t Kost meer geld om achterstallige belastingen te innen dan dat het opbrengt. ’t Gaat maar over driehonderd miljoen hé?
Euro’s wel te verstaan. Ge moet mij niet wijsmaken dat alleen de kleine man zo’n bedrag bijéén gesprokkeld heeft hé? Dat geld is verloren, zegt men.
Ik denk dat het gerecht iets op het spoor is, zoals in Duitsland. Daar zijn gans de bovenlaag van de zogenaamde correcte maatschappij, betrokken in een gigantische belastingontduiking, die de staat ettelijke miljarden gekost heeft. Ook euro’s.
Waarom zouden er geen vertakkingen zijn met België? Ons landje is zowat de draaischijf van alles wat maar illegaal is. En altijd is de haute finance er bij betrokken, altijd zijn er politiekers die niet vies zijn van een zakcentje bij te verdienen op kosten van de werkende mens. Van bedienden en arbeiders weten ze tot op de laatste cent wat er verdient wordt, maar als het om hun eigen portemonnee gaat........
En nu is er die zogeheten kwijtschelding van belastingschulden. Ik ken mensen die al jaren aan het afbetalen zijn aan een deurwaarder; omdat ze ooit eens de pech gehad hebben zonder werk en zonder inkomsten te vallen. Ik vind dat mensen die al langer dan vijf jaren aan het betalen zijn, niet langer hoeven te betalen. Dus een algemene amnestie, een generale pardon. Een kwijtschelding van alle schulden ouder dan vijf jaar. Iemand die met zulk programma naar de verkiezingen trekt, is gegarandeerd verkozen. Misschien richt ik wel zo’n partij op of sluit ik me aan bij een partij die zich hierin kan vinden. GoNo in de politiek, ’t is weer eens iets anders hé?
Ik zou het niet voor het geld doen, maar ’t is wel mooi meegenomen. En volgens die oude krokodillen is het hard werken, dus zou ik m’n geld meer dan waard zijn hé?
Mijn programma zou berusten op drie pijlers:- 1) kwijtschelding van alle schulden ouder dan vijf jaar-2) rookverbod wordt opgeheven, willen de mensen doodgaan, is dat hun zaak, ’t scheelt hem een pak in het uitbetalen van pensioenen-3) alle lonen, wedden en sociale tegemoetkomingen worden opgetrokken tot een aanvaardbaar niveau, rekeninghoudende met wat een doordeweekse minister verdient. Geeft een minister zichzelve een opslag van 10%, dan krijgt de werkende bevolking dit ook.
’t Zou de koopkracht stimuleren en de slabakkende economie uit het slop halen.
Sociale tegemoetkomingen worden opgetrokken met 5%, want anders wil er geen kat, laat staan hond nog gaan werken. En katten of honden mogen niet werken volgens GAIA. Dixit Vandenbossche, nieuwbakken voorzitter van Dierenwelzijn.
Waarom moeten gepensioneerden tweemaal per jaar belastingen betalen? Ze hebben heel hun leven al afgedragen aan Vadertje Staat. Er zullen altijd wel enkele gevallen door de mazen van het net glippen, maar die schelden we na vijf jaar hun schulden kwijt.
Stem dus in ’t vervolg voor de GoNo-partij. Onze leuze is:
“ Wij zijn geen citroenen.......!”
Als logo nemen we citroenen, kwestie van er aan te herinneren dat we genoeg uitgeperst zijn hé?

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage