GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

zaterdag 29 december 2007

Heb elkander lief........

Heb elkander lief......


Kerstmis is weer voorbij. We hebben, dat hoop ik toch, allemaal goed geschransd.
't Was veel en lekker, die extra-kilootjes gaan er zo weer af. Twee keer naar de wc gaan en we zijn de helft al kwijt. De andere helft verdelen we gelijkmatig over ons lijf. We hebben onze duurbetaalde cadeautjes uitgepakt en sommigen zitten met een kater. Niet alleen van 't zuipen, maar tendele van het cadeautjes krijgen waar ze niets kunnen mee aanvangen hé ? Ik, persoonlijk, ken een oud vrouwtje die 5 kilo katteneten gekregen heeft van één of andere voedselbank. 't Moet zijn dat die kat het niet lustte, want ze is al 2 dagen nergens meer te bespeuren. Ze had waarschijnlijk een ander diner verwacht met zo'n feestdagen.
En ik ? Ik heb me goed vermaakt en ben tevreden met m'n cadeautjes. 't Doet al eens goed om iets te krijgen, in plaats van altijd te geven. Ach, 't is weer voorbij en een nieuw jaar staat aan de deur, 'k heb veel goesting om het aan de deur te laten staan.
Bij 't groot vuil. Ineens weg er mee, recht naar 't containerpark, recycleren met alles er op en er aan.
Kerstmis was nog niet goed voorbij of m'n kijkkast meldde de ene bomaanslag na de andere, de ene catastrofe naar de andere. Ge vraagt je af, wat Kindeke Jezus hier nog komt doen. Moest ik van Hem zijn, 'k zou foert zeggen tegen die harteloze wereld en in hongerstaking gaan. Of het zou helpen is een andere vraag hé? We liggen er al lang niet meer van wakker van al die onschuldige slachtoffers, 't is de ver-van-m'n bedshow. Zolang het maar niet in onze goegemeente gebeurt.
Wat het nieuwe jaar zal brengen ? Veel ellende, nog meer oorlogen en nog meer mensen die elkaar zullen haten, om wat voor reden dan ook........
Allé, GoNo zo pessimistisch ? Nee, da's realistisch, kijk maar om je heen. De wereld wordt er niet beter op en geloven in de goedheid van de mens is een mooie zaak, overleven is een andere kwestie hé? Hoe meer armoede, hoe meer verbitterde mensen, hoe meer haat jegens hen die het veel beter hebben. Hoe meer men op zoek zal gaan naar zondebokken om z'n frustraties af te reageren. Hoe rijper men is om een Derde Wereldoorlog te ontketenen. De geschiedenis zal zich herhalen, omdat sommige regeringen er een geheime agenda op na houden. De wereldeconomie is aan het slabakken, de grondstoffen geraken uitgeput, de olie is op en wat is er beter, dan na een fikse wereldoorlog, de boel weer op te bouwen, met andere normen en waarden ? De helft van de wereldbevolking aan flarden laten schieten, zo doen we iets aan de overbevolking. Multiculturele samenleving ? Dat ziet ge van hier hé?
Zolang een mens zijn eigen grenzen afbakent, kan er geen sprake van zijn. En 't moet van beide kanten komen; sedert diene Toren van Babel, is het nooit meer goed gekomen. En dat uitverkoren volk van God, bakt er ook niet veel van.
En toch is er nog hoop, zij het niet veel. De opwarming van de aarde kan er misschien voor zorgen dat we eindelijk eens allemaal aan hetzelfde zeel trekken, dat onze ogen terug open gaan, dat we onze naasten zien zoals ze zijn en niet zoals we willen dat ze zouden zijn.
Heb elkander lief, zei ooit iemand........heel lang geleden. Ik hoop dat ik het nog mag meemaken, u ook.........?
©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage