GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

woensdag 14 november 2007

Geheime nota.......

Beste vrienden, collega's politiekers,

Ik ben, zoals u weet, bij de koning op audiëntie geweest, om verslag uit te brengen over de stand van zaken betreffende de vorming van een nieuwe regering.
Ik wil u hierbij niet verbloemen dat Zijne Majesteit geenszins content en tevreden is met de vaudeville, die zich afspeelt rond de toekomstige staatshervorming.
De koning en de koningin maken zich zorgen over het voortbestaan van dit toch wel unieke landje. Hij wijst er op dat de monarchie grondwettelijk is en zomaar niet afgeschaft kan worden zonder 2/3de meerderheid. Hij laat mij ook weten dat hij, in de loop der jaren, al verscheidene toegevingen gedaan heeft om de vrede te bewaren.
Maar genoeg is genoeg, hij is niet alleen staatshoofd maar ook nog vader van Filip, de enige en echte kroonprins. Derhalve moet Zijne Majesteit er voor zorgen dat zijn zoon op de troon komt en niet er naast.
Wat betreft het eeuwige “Non” van Joëlle M. laat de koning mij weten, dat een krachtige “F....ck you” hier wel op z'n plaats is. De koning zegt dat hij de vorst is van alle Belgen, met de nadruk op de B van België. Dat geleuter over BHV moet nu maar eens gedaan zijn, er zijn ergere kwesties dan deze splitsing van een arrondissement ter grootte van een keukenhanddoek. Na navraag gedaan te hebben bij de toekomstige nieuwe Belgen, kwam hij tot de conclussie dat 82% niet eens weet wat BHV betekent en ook niet weet waar het ligt. De meesten denken dat het hier gaat om één of andere gekke koeienziekte, een aidsvirus of in het beste geval een nieuwe tv-zender.
De overige 18% denken dat het over Bekende Vlamingen gaat........
Bekende Hollandse Vlamingen, dat zijn Hollanders die een villa bezitten in Brasschaat en in de rand van Brussel. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan men beter de splitsing van BHV overlaten aan de democratisch verkozen regering van 2053.
Zodoende heeft men enige bewegingsvrijheid om onze Waalse vrienden tegmoet te komen in hun eisen, om als compensatie, de geldstransfers niet te bevriezen.
Het Grondwettelijk Hof, niet te vergelijken met het Koninklijk Hof, laat weten dat de arresten die zij uitspreken, onverwijld moeten uitgevoerd worden. Zijne Majesteit zegt dat er niemand boven de wet staat, behalve hijzelf. Als staatshoofd is hij immers onschendbaar, merkt hij op met een monkellachje.........
Tot zover de mededeling van de koning en het Hof.

Laat ons nu rechtstaan en na het aanhoren van de Brabaçonne, in de 3 landstalen, overgaan tot de stemming over de splitsing van België.......
Sorry, waarde collega's, dat was maar om te lachen hé?

GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage