GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

vrijdag 17 april 2009

Philips wist al langer van explosieve Senseo's


16/04 Het Nederlandse elektronicaconcern Philips was al sinds vorig jaar op de hoogte over het 'explosiegevaar' van enkele Senseo-koffiezetapparaten. Dat heeft Julien Michiels, de woordvoerder van Philips Belgiƫ, donderdag opgebiecht.
In de zomer van 2008 liepen de eerste meldingen over problemen met de Senseo's al binnen. Vooraleer de klanten in te lichten, liet Philips eerst een wetenschappelijk onderzoek plaatsvinden. "Je moet weten waarover het gaat voor je kunt ingrijpen", aldus Michiels.
Veiligheidsmechanisme
Die meent dat door die beslissing niet al te veel riscico's werden genomen. "Wij hebben nadien zo snel mogelijk opgetreden en hebben de verantwoordelijke overheden op de hoogte gebracht. "Van de 25 miljoen teruggeroepen Senseo's is er slechts bij minder dan 20 gevaar op ontploffing. Dat is een risico van 3 op 1 miljoen."

In ons land zouden er zo'n 475.000 probleemtoestellen zijn. De bewuste toestellen zijn gemaakt tussen juli 2006 en november 2008. Door een fout bij het veiligheidsmechanisme kan de druk in het Senseo-apparaat niet ontsnappen. Dat zorgt voor een kans op ontploffing.

Peter Van Hoorenbeke ZOERSEL, 16 april '09 om 14:11

Ik raad iedereen aan een NIEUW toestel te eisen. Het betreft immers een gebrek in overeenstemming en in dat geval heeft de consument een keuzerecht: herstellen of OMRUILEN (artikel 1649bis tot 1649octies B.W.).


Artikel & Foto copyright GVA

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage