GoNo's Gedichten & Verhalenhoek

De hersenspinsels van een zelf- en door anderen verklaarde dichter/schrijver.

maandag 8 juni 2009

Belgica, Flandria...


Zo, de teerlingen zijn geworpen!
De zogenaamde democratische verkiezingen voor een zogenaamde democratische vertegenwoordiging van dit bananenland, zijn achter de rug. Bijna acht miljoen mensen hebben hun democratische plicht gedaan en een bolletje roodgekleurd. 'k Vraag me af of ze binnen de lijntjes gekleurd hebben? In ietske meer dan 200 gemeenten of steden kan men met de pc stemmen. Als dat kloteding het doet hé? Er zijn 596 gemeenten in België, waarvan men in 1/3 kan stemmen via pc. In Iran en Afghanistan staan ze verder, me dunkt.
Het lag in de lijn der verwachtingen dat er klappen gingen vallen. De peilingen klopten min of meer deze keer. 'k Moet zeggen dat hun peilingen er op vooruitgaan.
Zoals verwacht werd CD&V en N-VA de grote overwinnaars. Vlaams Behang kreeg flink wat kletsen rond hun oren. Maar ze blijven in Antwerpen de grootste partij, toch nog even....
SP.a krijgt heel wat meer stemmen dan voorzien in de peilingen. Lijst Dedecker had meer verwacht, maar is content met een bronzen medaille.
En zoals ik gisteren al schreef, die prutspartij van SLP, die me om één of andere reden altijd doet denken aan een gasinstallatie, kwam er zelfs niet aan te pas. Geertje Lambert stond erbij met tranen in de ogen en leek wel een broer van Bertje den Blèter. Misschien kan hij eens proberen met een deftige bril op z'n neus te zetten. Wie stemt er nu, in godsnaam, voor een vent met een te groot kostuum en een groene bril? Ik ben er zeker van dat hij bij Circus Ronaldo geweldig veel stemmen zou krijgen. Kinderstemmen hé?
De N-VA da's een ander paar mouwen. Wie had dat kunnen voorspellen? Ik dus!
Maar hoe moet het nu verder? Die staatshervorming moet er komen of die medebewoners van onder de taalgrens nu willen of niet. Uiteindelijk zullen ze terug rond de tafel moeten zitten met Bartje De Wever. En ze haten die man, want die wil maar één ding en da's de onafhankeljkheid van Vlaanderen. Dus kan het circus terug beginnen. Waarna ze uit de regering stappen...
Open VLD zit in de brokkenpap, als het ware in de puree. Bart Somers, hun marionettenvoorzitter, verkondigde op tv dat hij ontslag zou nemen. Hij bleef maar herhalen dat het zijn verantwoordelijkheid was en dat hij z'n conclusie getrokken had en derhalve opstapte. Geen kat die het zich aantrok. Veel keus had hij niet, want Decroo had al voor de verkiezing gezegd dat er koppen zouden rollen. Dus pleegde Somers liever politieke zelfmoord. Hij noemde dat de eer aan zichzelve houden.
En zoals ik gisteren ook reeds gezegd heb, de verliezers zijn tevens de winnaars. Want hun uitslag is beter dan in 2004, toen waren ze nog kartels. Wat een schijnvertoning toch. Ooit heeft een zekere Nero eens grote kuis gehouden onder zijn senatoren, omdat de meesten alleen maar op rijkdom belust waren. Na afloop was Nero z'n schatkist op slag terug gevuld. Misschien een tip voor dit apenlandje?
De volgende verkiezingen zullen de federale zijn. Waarschijnlijk nog dit jaar. Als men NV-A mee in de Vlaamse regering neemt, is het bijna onvermijdelijk. Want die zijn het aan hun kiezers verplicht om keet te schoppen in het parlementaire halfrond. En druk uit te oefenen op de federale regering om een staatshervorming door te voeren. Waarvoor ze een tweederde meerderheid nodig hebben.
Maar we gaan nog harde noten kraken. Niet in het minst met de bezuinigingen die er aan zullen komen. Maar al die nieuw en oud verkozenen zullen zichzelf opslag geven wegens de levensduurte. En de koe wordt verder gemolken tot er alleen nog bloed uit haar uier komt, waarna Belgica langzaam dood zal bloeden. Maar 'k geloof niet dat ik dat nog zal meemaken...

©GoNo

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage